24 Ιαν 2006

Snow is falling....

...all around me!Children playing, having fun..!

Χιόνι, φασαρία και δρόμοι κλειστοί, πάγος, γκρίνιες και αποκλεισμένα σπιτάκια σε όλη τη χώρα!Πω πω, και το πολικό ψύχος είναι στην πόρτα μας, και τα αμαξάκια μας είναι παγωμένα, και η όλη κατάσταση έχει αρχίσει να καταντάει βαρετήηηη!Θέλω να λιώσουν τα χιόνια, να βγει ξανά ο ήλιος, και να ζεστάνει το σύμπαν!..


16 Ιαν 2006

"Παίζει ο έρωτας απόψε στην καρδιά..

...ανοίγει πόρτες και παράθυρα κλεισμένα!
Είσαι κοντά και μακριά,
μα παίζει ο έρωτας ξανά
και ανατρέπει όσα είχα δεδομένα..
και ανατρέπει της ζωής μας τα γραμμένα!"

....μια εικόνα, και ένα τραγούδι!....

14 Ιαν 2006

Μια ταξιδιάρικη καλημέρα..



..Κι από μένα!
Σάββατο σήμερα, κρύυυυο έξω (μπρρρρ),κι εγώ επιτέλους μπροστά στο λαπτοπάκι μου, να χαλαρώνω,να ακούω το "Santorini-Live @ the Acropolis" από τον Yanni, και να ταξιδεύυυυω! Όχι, αυτή τη φορά δεν ταξιδεύω για Σαντορίνη, μάλλον για τα βουνά με βλέπω, για πλαγιές με χιόνι, για μια πανέμορφη ανατολή του ηλίου πάνω από τις χιονισμένες βουνοκορφές! Πωπωπω..
Είναι ωραίο πράγμα να μπορείς να ονειρεύεσαι, να ερωτεύεσαι, να αφήνεις μυαλό και καρδιά να πετάνε μακριά, και να χάνονται στο σύμπαν της φαντασίας. Πόσο άχρωμη θα ήταν η ζωή μας, χωρίς τα όνειρα, χωρίς τον έρωτα.. "Σαν όνειρο..Σαν έρωτας..."!
Δείτε την επόμενη φωτογραφία..Ώρες ώρες σκέφτομαι πως αν ο έρωτας είχε χρώματα, θα ήταν αυτά του ήλιου όταν δύει, και χρωματίζει τον κόσμο...

"Στην άκρη του απείρου, στιγμούλα του ονείρου..!"

12 Ιαν 2006

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός..

..κι ό,τι βλέπεις μπορεί νά'ναι αλλιώς!
Μη βιαστείς να με κρίνεις λοιπόν,
δε με ξέρεις σχεδόν!

Δεν κολλάει κάπου ο στίχος, απλά ακούω το τραγούδι αυτό και μου άρεσε η στιχομυθία του! Δεν πρέπει να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο, έναν άνθρωπο από τη "φάτσα" του, ή μία κατάσταση από τα εμφανή γεγονότα.Πρέπει να κοιτάμε λίγο από "πίσω", να αφήνουμε ένα παραθυράκι ανοιχτό,για..παν ενδεχόμενο!

Αυτές τις μέρες ξυπνάω με όρεξη, πάω στη δουλειά με όρεξη (Οκ, και το πρωινό φραπεδάκι στο σέηκερ βοηθάει τα μάλα, i must admit), έχω κεφάκια,και διάθεση να κάνω πράγματα!Είναι ωραίο να έχεις καλό mood, χαμογελάς και το μεταδίδεις στους άλλους. Πάω το πρωί στη δουλειά, και παρατηρώ πόσο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι.Υπάρχουν εκείνοι που με το "καλημέρα" βρίσκουν κάτι να γκρινιάξουν.Τη μία τους φταίει που χιονίζει, την άλλη που δε χιονίζει, την τρίτη που ο καφές δεν πέτυχε!Γ.κ.ρ.ί.ν.ι.α! απαπαπαπα!
Η δεύτερη κατηγορία είναι εκείνη που δεν κάνει κκααααν τον κόπο να σηκώσει την κεφάλα από το pc (ναι ναι,για πολλούς πληροφορικάριους μία τέτοια ακοινώνητη και σπαστική συμπεριφορά είναι ομολογουμένως ΠΟΛΥ συνηθισμένη) να σου χαρίσει μία "καλημέρα"! Άντε, να σου κάνει ένα Print_Screen το καλημέρα,στην καλύτερη περίπτωση!
Και υπάρχει και η τρίτη κατηγορία, η αγαπημέεεενη μου, με εκείνους που απαντούν στην καλημέρα σου με χαμόγελο, σε ρωτάνε τί κάνεις, αστειεύονται,λένε δυό σαχλαμαρίτσες, έτσι για να φτιάξουν κέφι!..Εκεί, καταρρίπτεται η θεωρία του "ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, κι ό,τι βλέπεις μπορεί νά'ναι αλλιώς!"..Για μένα, αυτοί οι άνθρωποι,οι χαμογελαστοί, έχουν κερδίσει τη ζωή, έχουν μάθει το νόημά της!ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ.Απο μέσα τους μπορεί αν κλαίνε, να σκάνε, να βράζουν στο αίμα τους.Πόσο γλυκό φαίνεται όμως ένα χαμόγελο, και πόσο μπορεί να βοηθήσει και την ίδια σου τη διάθεση!.,

Ε, μετά κι από αυτή τη φιλοσοφημένη προσέγγιση του θέματος, έχω να δηλώσω ότι αυτές τις μέρες είμαι χαρούμενη!Νιώθω σαν να περιμένω κάτι, και ενώ δεν ξέρω τί είναι αυτό, μου δίνει ενέργεια, χαρά, κέφι!Ε λοιπόν, αν το βρω, θα σας το πω!
Φιλιά σε όλους!!!

9 Ιαν 2006

Back on track!

..Πέεεερασαν και οι γιορτές, και μαζί τους και οι κουτσουρεμένες, τέλος πάντων, αργίες, και μαζί τους και η όποια ξεκούραση, και νά'μαστε πάλι πίσω στο καθιερωμένο μας πρόγραμμα. Αν και δεν έκανα διακοπές τα Χριστούγεννα (νέα υπάλληλος είμαι, εμ μην ξεκινήσουμε από τώρα τις αργίες), μπορώ να πω ότι αυτά τα 3ημεράκια που προέκυψαν ήταν αρκετά χαλαρωτικά!
Τώρα, για το επόμενο σ/κ κανονίζουμε εξόρμηση στα βουνά, για μία πρώτη προσπάθεια..σκι!Τώρα, μη με ρωτήσετε πώς θα τα βγάλουμε πέρα, σήμερα πάντως που το συζητάγαμε με την κολλητάρα, τη βρήκαμε πολύ καλή την ιδέα!
Όσοι πιστοί, προσέλθετε!!!!

4 Ιαν 2006

Καλή Χρονιά!...

Με υγεία, αγάπη, χαρά, ευτυχισμένες και αξέχαστες στιγμές, πραγματική ευτυχία και ζωή. Πάνω απ΄όλα, ζωή!Να ζούμε την κάθε μας μέρα, το κάθε λεπτό, να μην αφήνουμε το σήμερα να περνάει, σχεδιάζοντας το αύριο, το μετά, το μέλλον που ίσως ποτέ δε θά'ρθει!
Θα μου πεις, ποιός μπορεί να το κάνει αυτό?Πόσο διαφορετικά πράγματα θα κάναμε, αν ξέραμε πως αύριο θα "φεύγαμε"..Πόσο πιο αυθόρμητα θα ζούσαμε!Αλλά πάλι, ο αυθορμητισμός δεν εκφράζεται μόνο με την ακραία του μορφή.Αυθόρμητος μπορείς να είσαι καθημερινά, ακόμη και μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Αρκεί να μην ξεχνάς να ακολουθείς τους κτύπους της καρδιάς σου!...

Πω πω πω, με φιλοσοφικές τάσεις με βρήκε η νέα χρονιά, ή μήπως να πώ με μία μικρή δόση μελαγχολίας?Πάντα το παθαίνω αυτό στην αλλαγή της χρονιάς.Ξέρω,θα μου πείτε ότι μία ιδέα είναι και η αλλαγή της χρονιάς.Μία ιδέα εδώ, μία ιδέα εκεί, αυτές οι ιδέες όμως βάζουν την πινελιά τους στη ζωή μας. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κάνω κάτι σαν flashback. Προσπαθώ να κάνω μία ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει, έναν απολογισμό.
Το 2005 ήταν λοιπόν μία..έτσι κι έτσι χρονιά!Τίποτα το έντονο, χωρίς κάτι που χαράζεται στο μυαλό κ την καρδιά, βαθιά μέσα στα χρόνια. Χαλαρά, χωρίς πολλά πολλά, μία ουδέτερη χρονιά..!Και το περίεργο είναι ότι το άκουσα από πολλούς αυτό. Κανείς ενθουσιασμένος, κανείς ευχαριστημένος. Ίσως βέβαια αυτό είναι καλύτερο, αφού σου δίνει περισσότερες ελπίδες ότι το νέο έτος θα είναι πιο δυνατό και μοναδικό!..

Είδωμεν λοιπόν, τί θα μας επιφυλάσσουν και αυτές οι 365 (μείον κάτι) μέρες! Εύχομαι από καρδιάς σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με ευχές τα όνειρά σας να γίνουν φωτεινά αστέρια, που θα σας καθοδηγούν κάθε στιγμή!
Καλή χρονιά σε όλους μας!!!!!!!