22 Δεκ 2006

Τελευταία μέρα στο γραφείο..

...και κανείς δεν έχει διάθεση για δουλειά. Από το πρωί ακούω μουσικούλα, πίνω καφεδάκι, και διαβάζω blogakia. Η καλύτερη δουλειά. Από αύριο ξεκινάνε διακοπούλες Χριστουγέννων. Βολτίτσες, με αγαπημένους, και μια γερή δόση ξεκούρασης!
:-)

Εσείς πού θα πάτε τα Χριστούγεννα?
Ετοιμάσατε βαλιτσούλες? Όσοι από 'σας περνούν σήμερα το απόγευμα από το γνωστό ρακομελάδικο στο Θησείο (Μορφή), θα σας περιμένουμε! Πάμε για αποχαιρετιστήρια ρακομελάκια με την παρεούλα μας!


Φιλιάααααααααααααααααααααααααααααααα!!!

Χριστούγεννα στους δρόμους της Αθήνας..

Πριν από ένα μήνα παρά κάτι, τριγυρνάγαμε στους δρόμους του Βερολίνου. Εκεί, σε δρόμους φωτισμένους, γεμάτους από Χριστουγεννιάτικες αγορές, πήραμε μία πρώτη γεύση Χριστουγέννων. Τί έχει αυτή η γιορτή, και είναι τόσο ιδιαίτερη? Τόσο όμορφη, ζεστή?

Περπατούσα τις προάλλες σε δρόμους της Αθήνας. Σε κάθε μπαλκονάκι, σε κάθε αυλή, σε κάθε παραθύρι, έβλεπες φωτάκια. Φως, ζεστασιά. Εκφράσεις χαράς, ελπίδας. Τα Χριστούγεννα δεν είναι μία γιορτή εμπορική. Ναι, σίγουρα κάποιοι προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούν, και να μας πείσουν πως αν δεν περάσουμε 2 μέρες στο "The Mall" για να πάρουμε τα δώρα μας, αν δεν πήξουμε στην κίνηση, δεν έχουμε καταλάβει γιορτές. Πως αν δεν ξενυχτήσουμε στα μπουζούκια, κι αν δεν φάμε σαν γουρουνάκια, όχι δεν θά'χουμε μπει στο νόημα.

Σοβαρευτείτε. Τα Χριστούγεννα έχουν μία μαγεία. Σταμάτα λίγο, κι αφήσέ τη να μπει στην ψυχή σου. Πάρε μία βαθιά ανάσα, και θα το νιώσεις. Ο κόσμος μας εξακολουθεί να έχει κάποια ιδανικά, κάποιες αξίες. Ελπίδα.
Και όχι, ο Άγιος Βασίλης δεν είναι "λαμόγιο Αθηναϊκό", όπως βγήκε και είπε ένας γελοίος μεθυσμένος στο ραδιόφωνο από τη Θεσσαλονίκη, και βρήκαμε να το πιπιλάμε και να χλευάζουμε τώρα. Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει, για να μας θυμίζει ότι ακόμη και στη σημερινή εποχή, μπορούμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε στα θαύματα.
Αχ, μακάρι να κρατάγαμε για πάντα το παιδί στην καρδιά μας, εκείνη τη φλόγα, την αγνότητα, τη ζεστασιά στην καρδιά μας...

Και κάτι τελευταίο..Όσοι δεν πιστεύετε στα Χριστούγεννα, και προτιμάτε να χαζογελάτε με Άγιους Βασίληδες, γιορτές, νηστείες, θρησκείες και πίστη, κρατήστε σας παρακαλώ την άποψή σας για σας...Σε ελεύθερη χώρα ζούμε, σταματήστε να προσπαθείτε να χαλάσετε αυτό που οι άλλοι γιορτάζουν. Αν δε μπορείτε να το αισθανθείτε, μην προσπαθείτε να το καταστρέψετε, σαν άλλη αλεπού που όσα δε φτάνει...

Καλά Χριστούγεννα.!!

17 Δεκ 2006

Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle all the way..

Και κάπως έτσι, φτάσαμε για μία ακόμα φορά στα Χριστούγεννα.
Οι δρόμοι γέμισαν φωτάκια, τα σπίτια μυρίζουν γλυκά, μπρος στα παράθυρα των σπιτιών στέκεται το ελατάκι περήφανο και στολισμένο, γιορτινές μελωδίες ακούγονται παντού ενώ όλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις γιορτές - δώρα, γλυκά, φαγητά, διακοπές.

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Διότι για λίγο σταματάμε να σκεφτόμαστε μόνο το "εγώ" μας, και αρχίζουμε να δίνουμε. Να δίνουμε αγάπη, στοργή, βοήθεια. Πολλά έχουν ειπωθεί για το πνεύμα των Χριστουγέννων, για το νόημα των Χριστουγέννων στη ζωή μας. Καθένας τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Κάποιοι τα βρίσκουν ως μία δικαιολογία για να φάμε, να πιούνε, να διασκεδάσουν, και να..πάνε παρακάτω. Κάποιοι άλλοι αφιερώνουν τις μέρες αυτές τον εαυτό τους στον κόσμο, βοηθούν, δίνουν, δίνονται. Κάποιοι άλλοι ευαισθητοποιούνται και χώνουν το χέρι στην τσέπη, για να δώσουν κάτι από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους, για εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη.Κάποιοι άλλοι χλευάζουν τις μέρες αυτές, ισοπεδώνοντας κινήσεις στοργής και αγάπης.

Μακάρι τα Χριστούγεννα να ζούσαν κάθε μέρα στην καρδιά μας. Η' καλύτερα, μακάρι να μπορούσαμε πιο συχνά να βγάζουμε προς τα έξω τα καλά συναισθήματα, τη στοργή μας. Ο κόσμος δεν είναι ειδυλλιακός, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πονάει, και δε γιορτάζει.. "Do they know it's Christmas time at all?"
Εμείς, που ξέρουμε όχι μόνο ότι είναι Χριστούγεννα, αλλά μπλεκόμαστε στη δύνη του υπερκαταναλωτισμού που μας τρώει, πρέπει να σταματήσουμε για λίγο και να αφουγκραστούμε το πνεύμα των εορτών. Να δώσουμε το χέρι μας σε όσους το χρειάζονται, και να προσπαθήσουμε, μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα, να έχουμε γίνει καλύτεροι άνθρωποι.

Είναι εύκολο να ισοπεδώσει κανείς το πνεύμα των Χριστουγέννων, να βολευτεί στη σιγουριά του, και να αδιαφορήσει για όσους τον έχουν ανάγκη. Είναι εύκολο να βρει έναν τρόπο να μειώσει την πρόθεση του συνανθρώπου του να προσφέρει απλόχερα αυτές τις μέρες, χλευάζοντας ότι ο κόσμος θυμάται να δώσει μόνο τα Χριστούγεννα. Καθένας κάνει ό,τι μπορεί, ό,τι καταλαβαίνει, ό,τι αισθάνεται. Οι μέρες αυτές ξυπνούν απλά μέσα μας την ελπίδα, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, με λιγότερο πόνο, με λιγότερα θύματα, με αγάπη..
Άκουσα κάπου μια φράση.."Μαζί με τη γέννηση του Χριστού ξαναγεννιέται η ελπίδα του ανθρώπου για έναν καλύτερο κόσμο". Η αγάπη ζει στις καρδιές και τις ψυχές όλου του κόσμου. Και τα Χριστούγεννα είναι εδώ για να μας το θυμίζουν..

Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο. Και να θυμόμαστε πού και πού να ευχαριστούμε που ξυπνάμε σε ένα ζεστό σπιτικό, δίπλα σε ανθρώπους που μας αγαπούν, που μπορούμε να ονειρευόμαστε, να κάνουμε τα όνειρά μας αστέρια και να τα αφήνουμε να μας οδηγούν..

9 Δεκ 2006

Κρίστμας,ον δε ρόουντς οφ Μπερλίν.....

Μετά από 5 απίθανες μέρες στο πανέμορφο Βερολίνο, επιστρέψαμε στην Αθηναϊκή πραγματικότητα. Ένα ταξίδι τόσο όμορφο, που αναρωτιέμαι..Ήταν όντως τόσο όμορφη η πόλη, ή μήπως η παρέα του έκανε τη διαφορά? Για πρώτη φορά, η Τζοπιτούλα τριγύρναγε τους δρόμους του εξωτερικού, κρατώντας χέρι-χέρι την...ευτυχία!
" A flash of light, a flash of light
A tiny motion in your eyes
A motion in your eyes.."

Στους μελωδικούς ήχους των By Heart www.byheart.nu-(ακούστε τους, είναι ΠΟΛΥ καλοί!), αναπολούμε εκείνες τις μέρες!..
Τότε που τριγυρνάγαμε στους απέραντους δρόμους του Βερολίνου, χαζεύαμε στις Χριστουγεννιάτικες αγορές, μυρίζαμε λουκανικάκια και Gluhwein, τότε που χαζογελάγαμε όοοολη τη μέρη ξέγνοιαστοι..
Ακολουθεί φωτογραφιούλα για μία μικρή γεύση, και έπεται συνέχεια με αναλυτικό οδηγό "How to have the best time in Berlin"..Αν και μαζί σου, νομίζω ότι το "how to" το έχω βρει για οποιαδήποτε πόλη του κόσμου..!