26 Ιουν 2008

Prwino blogging...

Simera vrika xrono na diavasw merika blogs. Blogs anthrwpwn pou den kserw, pou de me kseroun.Apla diavaza tis epikaires apopseis, evlepa me ti asxoleitai o kosmos, ti ton enoxlei, ti tou kentrizei to endiaferon, ti ton stenoxwrei. Koinos paronomastis? Oi fwties, o xeirismos tous, oi persines mas thliveres anamniseis, o Lykavitos, i Siemens, i astynomia, o Sergianopoulos, ta kanalia, i ypervoli, oi diakopes, oi panellinies, to kalokairi..

Mou arese ena poli aplo, poli eilikrines postaki, pou diavasa edw :

Όλα εδώ τελειώνουν!!
18.901..............!!!!!

Νομική ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έρχομαι!!!!

Ena neo paidi, pou etoimazetai na anoiksei ta ftera tou, kai na petaksei. Pou etoimazetai na kataktisei ton kosmo, na ton allaksei, na ton ferei sta metra tou, na ton anakalipsei. Posa pragmata allazoun sti zwi enos anthrwpou ekeini ti stigmi pou pernaei to katwfli tou panepistimiou..Posa oneira mazemena, posi prospatheia, poses agwnies..Kai to agnwsto na orthwnetai mprosta sou, kai na mi vlepeis tin wra na to anakalipseis..

Thimamai tin prwti mou mera sto panepistimio.Eixame paei gia "na doume ti paizei" me to filo mou ton Antwni, prepei na itan gyrw sta mesa Septembriou tou 1999..liges meres meta ton katastrofiko seismo, pirame to treno tou Agiou Stefanou, katevikame sto stathmo Larisis (sto dromo me to treno vlepame ena swro gkremismena spitia sti diadromi - Menidi, kai gyrw perioxes, emoiazan vomvardismena!), apo ekei perpatisame eutheia panw tin Ioulianou, kai kataliksame stin eisodo tis ASOEE..Mpainontas apo ti megali tis epivlitiki eisodo, anipomonontas na doume ti ipirxe paramesa, vlepoume mia megali anakoinwsi.. "To panepistimio leitourgei me euthini tou pritani ..Meta apo elegxous pou eginan sto ktirio, simeiwthikan zimies pou to xaraktirizoun ws " (koinws, prosoxi mi sas pesei tipota sto kefali!!)..Perasame tin eisodo, kai pirame mia vathia anasa. Panepistimio...

Posa xronia perasan apo tote, posa mathame, posa ksexasame, poso allaksame!Pou oneireuomastan na ftasoume, kai pou vriskomaste twra! Mia aksexasti poreia, pou mas gemise me gnwseis, me filous, me anamniseis, me efodia gia to mellon. Mas voithise na dwsoume sta oneira mas sxima, na ta kinigisoume, na vroume ton tropo na ta kanoume pragmatikotita :)

Synexeia sto blogging kai to internet surfing mou..Kai peftw panw se ena katapliktiko site, me fwtografies apo oooli tin Ellada!Tha to vreite edw, kai tha enthousiasteite :) Egw toulaxiston, makria apo tin patrida, petaksa mexri tis agapimenes mou gwnies kai kataxarika :)

M'auta kai m'auta, perase pali i wra, kai den exw arxisei akoma na douleuw..De variesai, Deutera einai akoma! Kai auti i vdomada anamenetai poli endiaferousa, poli gemati, kai poli elliniki..Dioti se 3 meroules, erxomaste stin patrida :) :) Kalws na mas dexteiteeeeeee!!!!

18 Ιουν 2008

So close, no matter how far..

Panta to elega, oi paidikes filies einai autes pou tha vriskontai konta sou mexri ta vathia geramata, mexri na sou pesoun ola ta dontia kai na mi thimasai oute to onoma sou..Einai autes pou mesa apo ta xronia sou apodeiknyoun oti kaneis den mporei na tis alloiwsei, oute o xronos, oute i apostasi, oute oi allages stis zwes mas. Dioti ksekinisan sta pio athwa xronia mas, sta xronia ekeina pou arxisame na mathainoume ton eauto mas, sta xronia ekeina pou kaname oneira gia to mellon, zwgrafizame sinnefakia sta thrania, legame oti theloume na megalwsoume gia na mporoume na kataktisoume ton kosmo, gia na ton allaksoume..

Oi paidikes filies einai san to kalo krasi, oso ta xronia pernoun, toso megaliteri aksia exoun!!kai s'auto to simeio tha ithela na euxaristisw ton Kyrio Internet, pou exei erthei sti zwi mas, gia na mas fernei pio konta :)

Xtes to vrady piasame kouventa me tin kollitara mesw skype..Mono to kafedaki mas eleipe..ekeini araxti ston kanape tous spitiou tis sti Limno (o kalos tis eixe paei na dei mpala me filous), egw araxti sto krevati tou spitiou mou sti Zyrixi (o kalos mou eixe kanei katalipsi sto saloni gia na dei mpala)..Kai milagame gia 1 wra kai vale, san na eimastan konta!San na eixe erthei spitaki mou, na eixame araksei sto kanapokrevato mou, me tsai gia keini, me frapedia gia mena, kai na legame oooti mas katevaine sto kefali! Ti omorfa pou itan..Eixame anoiksei k tis webcam, kai itan san alithino. Pote ekeini pigaine na koitaksei ta gemista, pote egw na piasw to tilefwno, poli plaka..Dio akres tis gis, pou omws einai toooooso konta!

Opws ta les filenada..Next time, me koulourakia,tsagaki k frapedaki!Organwmena pragmata..Ante, an vreis k kamia kafeterioula me wireless internet sto niseli sas, pigaine na arakseis ekei, na parw ki egw to asusaki na paw se ena starbucks, na vrethoume kiriolektika sto cafe gia kafeee :)

BKFE :) :) :)

16 Ιουν 2008

Ta neura mou, ta xapia mou...

..ki ena aeroplano na fygw!
Pws allazei omws i diathesi tou anthrwpou mesa se liges mono imeroules..
H T. ,sto proigoumeno postaki tis..

> Perimene tis aderfoules tis na katafthasoun sti Zyrixi, gioupii!!
> Hlpize oti o kairos to s/k tha itan omorfos, kai tha pigaine polles voltes sti limni!
> Pisteue,hlpize,euxotan (pes to opws theleis) oti i Ethniki mas, i omadara mas, tha kerdize tous Rwsous, kai tha mporouse pleon na kleisei ta stomata twn kakentrexwn Elvetwn pou olo eirwneia milousan gia tin "tixaia" niki tis Elladas to 2004
> Eixe adeia tin Paraskeui, kai ara triimero me tis aderfoules tis gia psonia, voltes, kafedes, mpiritses, snitzel, pagwta klp klp klp..
> Skeftotan en oligois thetika..

H T. , sto simerino tis postaki..
> Apoxairetise tis aderfoules tis pou petane auti ti stigmi gia Ellada..
> Perase ena s/k yperoxo, prospathwntas na paravlepsei oti o kairos itan (pali) gia ta mpaza!
> Apogoiteutike pou i Ethniki mas, i omadara mas, den epaikse etsi kai ston agwna me ti Souidia..Pou o Nikopolidis ekane tin patata tou..Pou o agwnas itan kalos, i ethniki mas kali, alla to apotelesma telika arnitiko..Kai to gkol DEN itan offside! Opws ki an exei, na steiloume ena EUXARISTW stin omadara mas, pou pige, pou prospathise, pou evale ta dinata tis, ki as min ta katafere! Kai na tis euxithoume, kai eis anwtera (h'..mundialotera :P :D)
> Bonus, exei simera kai tous Elvetous na tis prizoun ta autia me ti xtesini tous niki epi tis B' omadas tis Portogalias, kai na xairontai pou xasame (gia na mi vriskontai monoi tous ston pato)..Kai na me rwtane "ton agwna ton eides?", kai na gelane ponira..Kai meta na me rwtane "To xtesino agwna, ton eides, pou kerdisame?"..kai na tous apantaw ki egw perixaris "Eida omws kai tin Tourkia pou ESKISE kai allakse olokliro agwna se 10 lepta"..E ma pia, ta itheles na ta akouseis kompleksike Elvete..Tourkia ole re sou lew! Pou tha mou gelate eirwnika gia tin itta mas...Toulaxiston, to diko mas paixnidi den emoiaze stimeno, opws to xtesinovradino sas me tin Portogalia..
> Exei mia olokliri vdomada mprosta tis, me xilia pragmata na kanei sti douleia, kai den exei katholou (ma katholou!!) diathesi na doulepsei..
> O kairos paramenei APARADEKTOS, kai i diathesi mou de leei na ftiaksei..

Mipws exete na mou proteinete kapoio farmako giatre? kati gia na mou ftiaksei ligo ti diathesi,mpas kai anevw ligo psixologika? Dioti to mono pou mou ftiaxnei ti diathesi auti ti stigmi einai i skepsi pws se 2 vdomadoules k kati psila tha gyrisw stin Elladitsa mou, na xarw ton ilio gia 3 meroules, na paw gia mpanakia, kai na xalarwsw..

Ante, apo aurio tha sas kanw kai fwtografiko reportaz apo to perasmeno psk..Me ooola ta uperoxa pou kaname (paiksame mexri KAI podosfairo..na deite tin Elenitsa na varaei soutaki me mpota me takouni!!), me ta katastimata pou sikwsame, to yperoxo prwino (made by -poion allo- mpourmpoulitsa) pou tsakisame, tis voltes mas stin poli klp klp klp :)
Ax, sa na eftiakse ligo i diathesi mou twra pou ta ksanaskeftika :)

Kalo taksidi aderfoules mouuuu!! Sas ksanaperimenw!!!!!!!!!!!

12 Ιουν 2008

Exw kefiaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

Kalimera:) Wraia, mporei o kairos na einai skatenios (signwmi gia tin ekfrasi,alla etsi einai!!),mporei stin patrida mou o kosmos na trexeis stis paralies tin idia wra pou egw anevazw kala kala to fermouar apo to mpoufan mou gia na min krywnw, den masaaaaw omws :)
Akouw - ti allo - Mano Pyrovolaki "An i agapi", vlepw sto you tube kai to videaki apo tin tainia pou exei gyristei stin panemorfi Kriti, kai taksideuw..Ti sou einai to myalo, mporei na se paei stin alli akri tou kosmou :) :)

Erxetai kai i aderfoula mou simera, aurio erxetai kai i alli mou aderfoula (i "theti", xaxaxa), ki etsi tha exw pareoula, tha tous deiksw ta meri mou, tin poli mou, kai kataxairomaiiiii!!
Eseis pote tha erthete kale?? Ante ante, min koitate pou exase i Elvetia tin eukairia na ginei prwtathlitria Eurwpis sto Euro 2008 (aporw kiolas pws eixan estw kai tin paramikri elpida, alla telos pantwn!!), to kefi kai oi ekdilwseis sinexizontai sto full :) :) Kai nai, o "Sava kafe" Manos mou sinexizei na panigirizei, ki as xasame sto paixnidi me tous Souidous :) H elpida pethainei paaaaanta teleutaia, etsi de lene?

Ante, valte ligo you tube na akousete ki eseis kanena anevastiko tragoudaki..Pempti einai simera, vgeite eksw, diaskedaste, kante ti mera sas monadiki, aksexasti!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sas filw kai sas afinw me mia agapimeni frasi..
"The best way to make your dreams come true, is to wake up!"...

Empros loipon, akoma to skefteste?!?.. ;)

11 Ιουν 2008

Sygkentrwsi anthrwpistikis voitheias gia tous Seismopliktous !!

Ta nea, ws gnwston, taksideuoun me taxitites fwtos.Me to Internet de, tha elega oti taksideuoun pio grhgora ki apo to fws..
Diavaza simera sto in.gr ti ginetai sti xwra mou, kai epesa panw se auti tin eidisi, pou mou kentrise amesws to endiaferon (antigrafw apo to in.gr)

Ένα διαφορετικό «παρών»
Ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους και από τους bloggers

Αθήνα

Το δικό τους «παρών» στην προσπάθεια ανακούφισης των σεισμόπληκτων δίνουν οι bloggers. Την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουνίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

Η σύγκεντρωση των ειδών θα γίνει στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι (τέρμα της γραμμής 2 του Μετρό).

Οι
Έλληνες Ενεργοί Πολίτες ενημερώνουν ότι μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, οι ανάγκες που υπάρχουν άμεσα είναι:
• κρεβάτια (ραντζάκια),
• κλινοσκεπάσματα (σεντόνια και κουβέρτες),
• μαξιλάρια,
• φωτιστικά γκαζάκια,
• γκαζάκια με μεγαλύτερη βάση και φιαλίδιο, ώστε να μπορεί κάποιος να τηγανίσει,
• μικρές κρεμαστές δεξαμενές νερού για μπάνιο,
• ομπρέλες (τέντες σκίασης) με βάση.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδοθεί την επόμενη ημέρα στα σεισμόπληκτα χωριά που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές, και θα μοιραστεί από εθελοντές στους σεισμοπαθείς.Οι ίδιοι καλούν όλους όσοι μπορούν και θέλουν να φέρουν βοήθεια, να βοηθήσουν στη συσκευασία και στη διαχείρισή της.
Επιπλέον, όποιος επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας και να βοηθήσει στην παράδοσή της στους σεισμόπληκτους.


Krima, pou vriskomai toso makria gia na voithisw tin Paraskeui ;( To ligotero pou mporw na kanw, einai na prowthisw auti tin aksiepaini prospatheia (exoun proigithei kai polles alles sto parelthon apo ta paidia auta), kai na protrepsw olous na voithisoun!
Perissoteres plirofories tha vreite edw :
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

8 Ιουν 2008

Στο ρυθμό του Euro :)

Καλησπέρα σας, Κυριακή απόγευμα, αρχές καλοκαιριού (επιτέλους και στην Ελβετία!!), και σε λίγο θα πάρουμε και πάλι τα ποδηλατάκια μας, να κατηφορίσουμε προς το κέντρο της Ζυρίχης! Τι να κάνουμε εκεί? Μα, τί άλλο, να γιορτάσουμε..Το Euro 2008, να περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης, να φωνάξουμε "Ελλάς ολέ ολέεε..Ελλάς ολέ ολέεεε...Δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ.."
Χτες ήταν η πρώτη μέρα αγώνων, και την τιμήσαμε όπως πρέπει..Με βόλτες στο κέντρο της πόλης, μαζί με την υπόλοιπη τρελοπαρέα μας εδώ, και γίναμε βούκινο σε κάθε γωνιά της Ζυρίχης..Γιατί?
Μία φωτογραφία μπορεί, νομίζω, να σας λύσει όλες τις απορίες..Ω ναι, με τη σημαία αγκαλιά, ο Πίκος μου πανηγύρισε σε ολόκληρη τη Ζυρίχη, ξεσηκώνοντας Έλληνες, Τούρκους, Σουηδούς, Πορτογάλους (οι τελευταίοι δε χάρηκαν κ τόσο, για προφανείς λόγους!!) και φυσικά Ελβετούς. Δε σταμάτησε να ανεμίζει τη σημαιούλα, και να ξεσηκώνει και τους πιο ξενέρωτους!!!! Αυτό είναι, η χαρά σε όλο της το μεγαλείο! Αύριο θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, σε όλες τις τοπικές εφημερίδες ως το πιο χαμογελαστό Ελληνόπουλο στην πόλη :) Αυτός είναι, ο Πίκος μου σας λέω!!!!!!

Διάλειμμα - τρέχω να κατέβω κέντρο Ζυρίχης, διότι άαααργησα και θα αρχίσει ο αγώνας! Μόλις γυρίσω, υπόσχομαι νέα στιγμιότυπα..


Νάαααμαστε και πάλι :) Κατεβήκαμε που λέτε στο κέντρο, για να παρακολουθήσουμε αγώνα μεταξύ Αυστρίας και Κροατίας. Γεμάτη η πόλη με Κροάτες, το κάτι άλλο σας λέω..Πανηγύρισαν τη νίκη τους σε ολόκληρη την πόλη, καταχαρούμενοι!! Εδώ που λέτε, εδώ και 1-2 περίπου βδομάδες, όοοολα σχεδόν τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με σημαιούλες πάνω, καθένας από την πατρίδα του.Από τα σπίτια κρέμονται σημαίες με όολα τα χρώματα και τα σύμβολα. Καθένας χαίρεται αυτή τη μοναδική γιορτή, καθένας ελπίζει για την ομάδα του, καθένας νιώθει υπερήφανος για τη χώρα του.Εμείς δεν έχουμε αυτοκίνητο, κι έτσι δεν μπορούσαμε να βάλουμε τη σημαιούλα εκεί και να την περιφέρουμε..Αντ'αυτού όμως, το πολυμήχανο μυαλουδάκι μου σκέφτηκε κάτι καλύτερο..
Πώς με βρίσκετε? Τί σφυρίγματα και φωνές άκουσα σήμερα στο δρόμο μου προς το κέντρο, ούτε που φαντάζεστε! Είναι μεγάλο πράγμα να τριγυρνάς σε μια ξένη πόλη, και να ακούς ξαφνικά να σου φωνάζουν "Ελλαδάρα, Ελλάς ολέ ολέεεε", και να χαζοχαίιιιρεσαι :D :D
Και να μπορείς κιόλας να τους λες "We are the champions, Greece Champions!!!" και να είσαι και περήηηφανος! Ω ναι,διότι για 3 βδομάδες ακόμα, είναι δικός μας ο τίτλος, και πολύ μας αρέσει να το φωνάζουμε!!!

Προσπαθούμε να μάθουμε στο φίλο μας το Σεραφείμ τα βασικά συνθήματα της Εθνικής Ελλάδος! Ξέρετε τώρα, το "Σήκωσέ το..Δεν μπορώ δεν μπορώ να περιμέεενω", το "Οέεεε, Ελλάς ολέ ολέεε..Δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ", κι εκείνος, με τη λίγο βαριά Σαλονικιότικια προφορά του, να τραγουδάει "Ολλλλλε"..πολύ γέλιο, τι να σας λέμε :D
Άντε, και την Τρίτη θα μαζευτούμε όοοολοι μας στην Αρένα που βλέπετε και στην παραπάνω φωτο, για να δούμε τον πρώτο αγώνα της ομαδάρας μας :) Να δούμε πώς θα πάμε, να το διασκεδάσουμε, κι ότι θέλει ας γίνει..Η χαρά είναι στο παιχνίδι, στην ελπίδα, στην προσπάθεια! Θα είμαστε εκεί, για να φωνάξουμε, με αρχηγό τον Πίκο μου, για την πατρίδα μας :) :)

Καλή μας επιτυχία!!!!!!!!!!!!!

4 Ιουν 2008

Το ημερολόγιο..

..είχες ποτέ σου ημερολόγιο? Ένα τετράδιο, ένα σημειωματάριο, ένα μικρό βιβλιαράκι, όπου έγραφες τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα και τα ταξίδια σου? Γυναικεία πράγματα, θα μου πεις..ή καλύτερα, χαζοκοριτσίστικα..

Ξεκίνησα να γράφω το πρώτο μου ημερολόγιο κάπου εκεί γύρω στην Τρίτη Γυμνασίου..Τότε που ο έρωτας μου πρωτοχτύπησε την πόρτα, και αδυνατώντας να τον αντιμετωπίσω μόνη μου, μετέφερα κάθε μου σκέψη σε ένα τετράδιο..Με λουκέτο, βέβαια, για να μην το πιάσει κανένα περίεργο μάτι, και έχουμε άλλα μετά. Και τί νόημα είχε η συγγραφή του ημερολογίου? Τί νόημα είχε να χάνω ώρες από τον ύπνο μου, για να περιγράφω τί μου είπε, πώς με κοίταξε, τί τραγούδι χορέψαμε στο πρώτο μας μπλουζ κλπ? Εμ, βλέπεις, αυτό που αρχικά ξεκίνησε ως απλή εξιστόρηση της πραγματικότητας, σύντομα έγινε ο πιο καλός μου φίλος..Εκείνος που έχει "ακούσει" τον πόνο και την χαρά μου, σε κάθε περίοδο της ζωής μου, από τότε που ήμουν 15 ετών, μέχρι τώρα.. Εκείνος που υπομονετικά καθόταν στην αγκαλιά μου τόοοοοσα βράδια, ενώ εγώ χάραζα με ένα στυλό τις γραμμές και τις σελίδες του. Κι ενώ δεν μπορούσε να μιλήσει, για να με συμβουλέψει, ήταν πάντα εκεί, να ακούει..Δύσκολο πράγμα να βρεις κάποιον να ακούει..

Το 1ο ημερολογιάκι μου σύντομα γέμισε τις σελίδες του..Με ιστορίες από το σχολείο, την πενταήμερη, τα συναισθήματα που σιγά σιγά άρχισαν να ωριμάζουν, τις πλάκες, τις φιλίες, τις εκδρομές και όλα εκείνα τα συστατικά της παιδικότητας που μας χαρακτήριζαν στα σχολικά τα χρόνια..Ύστερα, ήρθε το πανεπιστήμιο..Κι επειδή το 1ο ημερολογιάκι είχε πλέον δυνοπαθήσει, ήρθε να πάρει τη σειρά του ένα νέο ημερολογιάκι..Αυτή τη φορά, με πιο σοβαρό ύφος, όχι τόσο παιδιαρίστικο..Όχι πολλά χαρτάκια κολλημένα στις σελίδες του, όχι πολλά λουλουδάκια.. Αυτό το ημερολογιάκι με ακολουθεί ακόμα, σε όλα μου τα ταξίδια, όπου κι αν βρίσκομαι. Μου κράτησε παρέα σε κάτι μοναχικά βράδια στη Γερμανία, κάτι πονεμένα βράδια στον St.Stefan, κάτι μπερδεμένες μέρες, σε διλήμματα, σε αποφάσεις, σε αλλαγές, σε ταξίδια.. Κάθε που ένα νέο συναίσθημα κατασκήνωνε στην καρδιά μου, οι σελίδες του γέμιζαν με λίγο ακόμη μελάνι...

Αποτέλεσμα αυτών των αμέτρητων ωρών που έχω περάσει γράφοντας στο ημερολόγιό μου? Τί άλλο? Η ιστορία της ζωής μου, των συναισθημάτων, των εμπειριών και των ταξιδιών μου.. Από ένα μικρό παιδάκι, έγινα ολόκληρη γυναίκα..Και το ημερολογιάκι μου, θα είναι πάντα εκεί για να μου θυμίζει ποιά ήμουν, πώς ένιωθα, και πώς έφτασα ως εδώ! :) Με τα ετήσια φλας μπακ του (ω ναι, κάθε χρόνο, την τελευταία μέρα περίπου του χρόνου, γράφω τα "best of" της χρονιάς που πέρασε, όλα εκείνα που χαράκτηκαν δηλαδή στο μυαλό ή την καρδιά μου-πολλή φάση), με τις αναδρομές του, με τις λεπτομερείς περιγραφές σκηνικών και εντυπώσεων.. Τα διαβάζω πού κ πού, όταν έχω χρόνο, και χαζογελάω μόνη μου..

Το έχω παραμελήσει τελευταία..μάλλον αυτό το μπλογκάκι έχει πάρει λίγο τη θέση του..λίγο όμως μόνο, διότι εδώ δεν μπορώ να ανοίξω πραγματικά την καρδιά μου! Υπάρχουν μερικά πράγματα, μερικές σκέψεις και συναισθήματα, που δε θέλεις να τα μοιραστείς σχεδόν με κανέναν..εκτός από το μαγικό σου βιβλιαράκι!..

Αχ, κουβέντα που μου ήρθε να ανοίξω όμως σήμερα..Άκουγα Bryan Adams, και θυμήθηκα τα νιάτα μου μου φαίνεται! Σας αφήνω με ένα τραγούδι, ένα τραγούδι που άκουγα όταν ήμουν μικρούλα..Το άκουγα και το ξανάκουγα, και είχα γράψει μια φράση του σε ένα μπλε, θυμάμαι χαρτάκι, και το είχα κρεμάσει στον τοίχο μπροστά στο γραφείο μου, και το είχα πάρει απόφαση..



"...Love is one big illusion, I should try to forget..."

και πόσο χαίρομαι που η ζωή τελικά με διέψευσε..

2 Ιουν 2008

Sxeseis..

Sxeseis aples, sinthetes, kathimerines, efimeres, pantotines, diskoles, varetes, monadikes..
Sxeseis anamesa se filous, se zeugaria, se aderfia, se ksaderfia, se anthrwpous ..
Thema kathimerinis sizitisis se kathe gwnia tou kosmou, diarkeis epivates sto ploio tou myalou kai tis kardias, kai logos yparksis ametritwn poiimatwn, diigimatwn, tragoudiwn kai loipwn tropwn ekfrasis ana ton kosmo!
Polloi prospathisan na tis eksigisoun, na tis metafrasoun, na tis katalavoun, na tis oriothetisoun!Na vgaloun kanones gia to "ti prepei" kai ti "den prepei" na kanoume se mia sxesi, ti einai koinwnika apodekto, ti tha mas kapsei kai ti tha mas kanei na varethoume, poia sxesi mporei na mas katastrepsei, kai poia mporei na mas kanei kalo..
Poses wres den exete perasei me ena kafe, ena poto 'h ena tsigaro sto xeri, na prospatheite na analysete kapoia sxesi sas?!? Poses epistimonikes analyseis exoun ginei gia na eksigisoume "giati to eipe auto", "giati mou ferthike etsi", "ti prepei na kanw", "na tou/tis tilefwnisw?", "tha mou tilefwnisei?", "ti ekana lathos?"... Ametrites wres se kafe, sto tilefwno, sto chat, na prospathoume na vroume tis apantiseis se kathe eidous erwtiseis, kai na kanoume oloklira plana gia na doume "kai twra, ti kanoume?!?"..
Aformi gia auto to postaki, oi "sxesiakes" anazitiseis mias filis mou..Mias filis mou pou den kserei ti na kanei me ti sxesi tis, pou den kserei, gia tin akriveia, kan an exei sxesi, pou i sxesi tis tin kanei eutuxismeni kai parallila provlimatismeni, kai pou anarwtietai ti prepei na kanei meta.. Ax, poso mou aresei na sizitaw gia auta ta themata, niwthw san na mpainw sti thesi tou allou, kai ola auta na simvainoun telika se mena..San na prepei egw na dwsw tis apantiseis, san na zw tin istoria apo prwto xeri :) Ki omws, otan erxetai i wra pou me rwtaei "kai twra, ti na kanw?", kollaw na apantisw..dioti to "real thing", auto pou ekeini zei twra, den mporei na to anaparaksei i fantasia. Kai giati to "real thing" einai apokleistika diko sou, na to ziseis, na to geuteis, na to aporipseis h' na to dokimaseis. Min ksexnas pote omws, ma pote, na akous tin kardia sou..Dioti sinithws auti, pera apo "giati" kai "dioti", kserei poio monopati prepei na travikseis. Dwse tis to timoni, kai apolause to taksidi :)