18 Νοε 2007

Ετοιμάζοντας βαλίτσες...

Πού θα πάω πάλι,έ?!Σε 10 μερούλες περίπου ετοιμαζόμαστε για ταξιδάκι με την τρελοπαρέα μας. Παρίσι Βερολίνο (για κάποιους ίσως και Λονδίνο), και οι ουρανοί είναι δικοί μας.
Το ποστάκι όμως αυτό δε θα αναφερθεί στο ταξιδάκι αναψυχής, αλλά σε ένα άλλο ταξιδάκι, πιο μεγάλο..
Μετά από το 4ήμερο στη Ζυρίχη, και μετά από 3 περίπου μήνες συζητήσεων τύπου "Να φύγουμε στο εξωτερικό, πού να πάμε?", το πήραμε απόφαση - θα φύγουμε! Τί κι αν η Google δεν μας έκατσε τελικά? Θα μπει αυτό εμπόδιο στο όνειρό μας?Όχι..
Έτσι λοιπόν, ψάχνουμε εντατικά δουλειά στη Ζυρίχη.
Γιατί στη Ζυρίχη? Διότι είναι μία πόλη που δεν έχει μετρό. Μία πόλη που το τραμ σε πάει παντού. Οι ρυθμοί της ήρεμοι, ευγενικοί, ποιοτικοί. Οι άνθρωποι φαίνονταν πιο χαλαροί, είχαν χρόνο για να κάνουν πράγματα που τους αρέσουν, δεν έμεναν με τις ώρες κολλημένοι στην κίνηση της Κηφισίας και της Αθηνών-Λαμίας. Έφταναν παντού στην ώρα τους, χωρίς νεύρα..Διότι βρίσκεται σε ένα σημείο απ'όπου μπορείς να ταξιδέψεις σε όλη την κεντρική Ευρώπη, να δεις απίθανα μέρη, να πας στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τις Δαλματικές ακτές, την Αυστρία..Μπορείς να γυρνάς το κλειδί στη μηχανή του τουτού σου (αλήθεια, ποιό από τα Πικοαμαξάκια θα πάρουμε μαζί μας?!?) και να οργώνεις την Ευρώπη..

Γιατί να φύγουμε? Για να βρούμε κάτι καλύτερο. Γιατί μπορούμε. Γιατί αν δε φύγουμε τώρα, δε θα φύγουμε ποτέ. Για να μαζέψουμε κάποια χρήματα, που θα βοηθήσουν να χτίσουμε αύριο το μέλλον μας. Για να γλιτώσουμε από τη...Μιζέρια;) Γιατί είμαστε σε μία ηλικία που μπορούμε να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας, και μπορούμε να το κάνουμε μαζί. Θα μας λείψουν πολύ όσα θα αφήσουμε πίσω, οι φίλοι μας, οι δικοί μας, ο ήλιος μας. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν κινδυνεύουμε να μας χαρακτηρίσει το τραγούδι "Τα είχα όλα, μια φορά, μα ήθελα παραπάνω..." Εδώ τα έχουμε όλα, φίλους, δουλειά, κέφι, things to do..Αν φύγουμε, αλλάζουν όλα.Θα χάσουμε τις βραδιές στο Καφενείο, τα καφεδάκια στην Κηφισιά, τις βόλτες στο κέντρο και στην Πλάκα, το τέννις και το μπάσκετ (or the other way round, διότι το μπασκετάκι ήταν πρώτο!), τις τσάρκες στη θάλασσα, την Ελενίτσα, τη Βασούλα, τον Κούκη, το Φωτάκο, το Λιάκο, τις Κατερινούλες (κι ας είναι ήδη η μία μακριά - αν μη τι άλλο, βρισκόμαστε στις διακοπές, για τσαγάκι και κουλουράκια, έτσι φιλενάδα??), τη Ζωήτσα, τον Βανζέλ και τόσους άλλους. Θα αφήσω πίσω τη μπουρμπουλίτσα μου, το Φούλη και τη Φούλα, το σπιτάκι μου..Αξίζει?

Ε λοιπόν, εγώ λέω ότι αξίζει!Διότι θα κυνηγήσουμε ένα διαφορετικό όνειρο, ένα όνειρο που θέλουμε να ζήσουμε μαζί. Κι αν δε μας βγάλει εκεί που θέλουμε, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, του γυρισμού, της πατρίδας! Έτσι κι αλλιώς θα το κάνουμε αυτό, sooner or later.
Δε θα μας ξεχάσετε, ε? Και να έρχεστε στα ξένα να μας βλέπετε, να τρώμε λ0υκανικάκια και να πηγαίνουμε για σκι και σοκολάτες ;-)
Μια βαλίτσα μακριά θα είμαστε μόνο...!

7 σχόλια:

ka8y είπε...

Τι να πω παιδάκια...

Κλά ταξίδια να χετε!

Σας καμαρώνω...

P.s. δεν χαθήκαμε τόσα χρόνια, τώρα θα χαθούμε? Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε...

Lego είπε...

Πάμε να φύγουμε οι δυό μας και όπου μας πάει τ'όνειρό μας, δώσ'μου το χέρι σου και πάμε, μόνο μαζί σου θέλω να' μαι...

Tzopi είπε...

@ka8y - Έεεετσι :) :) :)

Vasiliki είπε...

Άντε αφού το πήρατε απόφαση, να το κυνηγήσετε το όνειρο.. εξάλλου δε θα χάσετε τίποτα, ίσα ίσα καινούριες εμπειρίες θα αποκτήσετε... και θα κανονίζουμε είτε ταξιδάκια από Ελλάδα στην Ελβετία, είτε να ερχόμαστε εμείς από Ελλάδα και εσείς από Ζυρίχη και να βρισκόμαστε σε κάποια άλλη πλευρά του πλανήτη..

Δε χάνεις ποτέ κανένα που δε θες να χάσεις... :)

Καλό ταξίδι!!!

LaTaffy είπε...

Καλό ταξίδι παιδιά,

Εύχομαι να σας έρθουν όλα όπως τα θέλετε και οι εμπειρίες που θα αποκτήσετε να στολίζουν και να διασκεδάζουν τη ζωή σας.
Πραγματικά μεγάλο βήμα αλλά πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο.

Ανοίξτε τα φτερά σας και flyyyy!! :)

Ανώνυμος είπε...

@vasiliki - Θα σας περιμένουμε, θα σας περιμένουμε!Κι αν τα καταφέρουμε, θα νοικιάσουμε ένα μεγάλο σπίτι,που θα χωράει όλους τους φίλους μας :) :) Είτε για σκι, είτε για βόλτα, είτε για shopping-Therapy:)

@lataffy - Thank you!Κι εκεί κοντά που θά'μαστε, πάρε το τρένο κι έλα μια βόλτα μέχρι τη Ζυρίχη!!!

@all - Τώρα που το σκέφτομαι, είστε να κανονίσουμε κανένα road-trip στην Ευρώπη το καλοκαιράκι? Για σκεφτείτε τοοο :)

Pixel Sprite είπε...

Kalh tyxh kai ola na pane omorfa! Sas perimenw sti Florentia ;)