8 Ιουν 2008

Στο ρυθμό του Euro :)

Καλησπέρα σας, Κυριακή απόγευμα, αρχές καλοκαιριού (επιτέλους και στην Ελβετία!!), και σε λίγο θα πάρουμε και πάλι τα ποδηλατάκια μας, να κατηφορίσουμε προς το κέντρο της Ζυρίχης! Τι να κάνουμε εκεί? Μα, τί άλλο, να γιορτάσουμε..Το Euro 2008, να περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης, να φωνάξουμε "Ελλάς ολέ ολέεε..Ελλάς ολέ ολέεεε...Δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ.."
Χτες ήταν η πρώτη μέρα αγώνων, και την τιμήσαμε όπως πρέπει..Με βόλτες στο κέντρο της πόλης, μαζί με την υπόλοιπη τρελοπαρέα μας εδώ, και γίναμε βούκινο σε κάθε γωνιά της Ζυρίχης..Γιατί?
Μία φωτογραφία μπορεί, νομίζω, να σας λύσει όλες τις απορίες..Ω ναι, με τη σημαία αγκαλιά, ο Πίκος μου πανηγύρισε σε ολόκληρη τη Ζυρίχη, ξεσηκώνοντας Έλληνες, Τούρκους, Σουηδούς, Πορτογάλους (οι τελευταίοι δε χάρηκαν κ τόσο, για προφανείς λόγους!!) και φυσικά Ελβετούς. Δε σταμάτησε να ανεμίζει τη σημαιούλα, και να ξεσηκώνει και τους πιο ξενέρωτους!!!! Αυτό είναι, η χαρά σε όλο της το μεγαλείο! Αύριο θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, σε όλες τις τοπικές εφημερίδες ως το πιο χαμογελαστό Ελληνόπουλο στην πόλη :) Αυτός είναι, ο Πίκος μου σας λέω!!!!!!

Διάλειμμα - τρέχω να κατέβω κέντρο Ζυρίχης, διότι άαααργησα και θα αρχίσει ο αγώνας! Μόλις γυρίσω, υπόσχομαι νέα στιγμιότυπα..


Νάαααμαστε και πάλι :) Κατεβήκαμε που λέτε στο κέντρο, για να παρακολουθήσουμε αγώνα μεταξύ Αυστρίας και Κροατίας. Γεμάτη η πόλη με Κροάτες, το κάτι άλλο σας λέω..Πανηγύρισαν τη νίκη τους σε ολόκληρη την πόλη, καταχαρούμενοι!! Εδώ που λέτε, εδώ και 1-2 περίπου βδομάδες, όοοολα σχεδόν τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με σημαιούλες πάνω, καθένας από την πατρίδα του.Από τα σπίτια κρέμονται σημαίες με όολα τα χρώματα και τα σύμβολα. Καθένας χαίρεται αυτή τη μοναδική γιορτή, καθένας ελπίζει για την ομάδα του, καθένας νιώθει υπερήφανος για τη χώρα του.Εμείς δεν έχουμε αυτοκίνητο, κι έτσι δεν μπορούσαμε να βάλουμε τη σημαιούλα εκεί και να την περιφέρουμε..Αντ'αυτού όμως, το πολυμήχανο μυαλουδάκι μου σκέφτηκε κάτι καλύτερο..
Πώς με βρίσκετε? Τί σφυρίγματα και φωνές άκουσα σήμερα στο δρόμο μου προς το κέντρο, ούτε που φαντάζεστε! Είναι μεγάλο πράγμα να τριγυρνάς σε μια ξένη πόλη, και να ακούς ξαφνικά να σου φωνάζουν "Ελλαδάρα, Ελλάς ολέ ολέεεε", και να χαζοχαίιιιρεσαι :D :D
Και να μπορείς κιόλας να τους λες "We are the champions, Greece Champions!!!" και να είσαι και περήηηφανος! Ω ναι,διότι για 3 βδομάδες ακόμα, είναι δικός μας ο τίτλος, και πολύ μας αρέσει να το φωνάζουμε!!!

Προσπαθούμε να μάθουμε στο φίλο μας το Σεραφείμ τα βασικά συνθήματα της Εθνικής Ελλάδος! Ξέρετε τώρα, το "Σήκωσέ το..Δεν μπορώ δεν μπορώ να περιμέεενω", το "Οέεεε, Ελλάς ολέ ολέεε..Δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ", κι εκείνος, με τη λίγο βαριά Σαλονικιότικια προφορά του, να τραγουδάει "Ολλλλλε"..πολύ γέλιο, τι να σας λέμε :D
Άντε, και την Τρίτη θα μαζευτούμε όοοολοι μας στην Αρένα που βλέπετε και στην παραπάνω φωτο, για να δούμε τον πρώτο αγώνα της ομαδάρας μας :) Να δούμε πώς θα πάμε, να το διασκεδάσουμε, κι ότι θέλει ας γίνει..Η χαρά είναι στο παιχνίδι, στην ελπίδα, στην προσπάθεια! Θα είμαστε εκεί, για να φωνάξουμε, με αρχηγό τον Πίκο μου, για την πατρίδα μας :) :)

Καλή μας επιτυχία!!!!!!!!!!!!!

3 σχόλια:

Ilias είπε...

Katalava!!! Thn epomenh for pou tha ertho Zyrixh o Manos tha einai diashmos!!!

T. είπε...

Giati to les kale auto? H' pou tha einai diasimos, h' pou tha einai sesimasmenos :D
Pantws, sigoura tha exei kanei proodo :D xexexe!!!

Lego είπε...

Ήδη χθές βανδάλισα μια συνέντευξη ως κλασικός Ελληνάρας ;-) ! Πήγα πίσω από τον συνεντευξιαζόμενο (ωραία λέξη εε; ) τύπο και κούναγα τη σημαία και φώναζα Ellas Ole Ole The Champions !