21 Οκτ 2008

Το GTC, το ΚΤΕΟ, το 8άωρο κι άλλα πολλά..

Καλημέρα, καλή βδομάδα!Ναι ναι, καλή βδομάδα Τριτιάτικο,διότι χτες είχα ημιαργία στη Ζυρίχη, κι έτσι αισθάνομαι ότι σήμερα ξεκίνησε η βδομαδούλα. Ωραίο πράγμα να ξεκινάει η βδομάδα με μία χαλαρή Δευτέρα, δε βρίσκετε?Πας στη δουλειά σου σε 10 λεπτά (τα 5 από τα οποία είναι με τα πόδια, μέσα από ήρεμους δρόμους και υπέροχες πρωινές μυρωδιές από την υγρασία στα φύλλα, τα λουλούδια και το πρωινό αεράκι!), δηλαδή ξεκινάς από το σπιτάκι σου στις 7.31 και είσαι στο γραφείο σου ακριβώς στις 7.42!..Η μέρα σου κυλάει ήηηρεμα, χαλαρά, αφού θα καθήσεις στο γραφείο μόνο για 4.5 ωρίτσες, για να την κάνεις στη συνέχεια για διάφορες δουλειές..
Την κοπάνησα που λέτε χτες κατά τις 12 και κάτι ψηλά από το γραφείο, γύρισα σπίτι με τον Πίκο μου, τσιμπήσαμε κάτι ελαφρύ, κι ύστερα πήραμε το δρόμο για το Strassenverkehrsamt, το αντίστοιχο "Υπουργείο Συγκοινωνιών" ας πούμε, για να αλλάξουμε τα διπλώματα οδήγησής μας και να δώσουμε στο GTCάκι ελβετική..υπηκοότητα.

Κι εγώ κι ο Πίκος είχαμε ένα άγχος..ναι μεν νέο το αμάξι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τί θα βρούν αυτοί οι σχολαστικότατοι Ελβετοί. Φτάσαμε στο Strassenverkehrsamt κατά τη 1 (το ραντεβού μας για το αμάξι ήταν στις 13.40), και πήγαμε να υποβάλλουμε τις αιτήσεις μας για ελβετικά διπλώματα οδήγησης. Ναι ναι, ο Ελβετός δε μασάει από Ευρωπαϊκά Διπλώματα..Σου λέει, αν αλλάξεις το δίπλωμά σου μέσα στον πρώτο χρόνο διαμονής σου στην Έλβετία, παίρνεις το ελβετικό μέσα σε 1-2 βδομαδούλες, χωρίς εξετάσεις, χωρίς τίποτα. Ααααν όμως δεν το κάνεις έτσι, τότε τρέχα για εξετάσεις μετά κλπ! Γιατί να το αλλάξεις? Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ.Ο Πίκος μου λέει ότι είναι για να μπορούν να μας "φακελώσουν" καλύτερα, να μας έχουν περασμένους στα συστήματά τους και πάει λέγοντας..μπορεί, τί να πώ!
Εν πάσει περιπτώσει, εμείς κάναμε αιτησούλες για νέα διπλωματάκια σε 5 μόλις λεπτάκια, μας δώσανε μία φωτοτυπία του ελληνικού διπλώματος για να έχουμε να το θυμόμαστε (αααχ, από το 2000 οδηγώ με αυτό το διπλωματάκι, και τώρα μου το πήρανε οι κακούργοιιιιι), και πήγαμε για τον έλεγχο του αυτοκινήτου (κάτι σαν ΚΤΕΟ φανταστείτε).
Οι τύποι εκεί πολύ χαλαροί, άνετοι, κάνανε σχολαστικά τους ελέγχους τους, περάσανε το τουτούκι μας από διάφορα μηχανηματάκια, ελέγξανε τις αναρτήσεις του, τα φρένα του, και, μπόνους, κάναμε και μία βόλτα με οδηγό τον υπεύθυνο, ο οποίος μας πήρε και τους δύο με το GTCάκι και δοκίμασε τη συμπεριφορά του αμαξιού μας στις στροφές, γκαζώνοντας σαν τρελός και φρενάροντας ξαφνικά (ε, μας προειδοποίησε πρώτα, μη φύγουμε κι από το παρ μπριζ!)..Όλα καλά λοιπόν, το αμαξάκι μας πήρε 10 με τόνο, κι έπειτα του βγάλαμε τις ελληνικές του πινακίδες για να του βάλουμε καινούργιεςςς...

Παίρνουμε τις πινακίδες και ανεβαίνουμε στο υπεύθυνο γραφείο. Κοιτάει η κυρία εκεί το χαρτί μας, πιάνει 2 πινακίδες, κι αρχίζει να μας ετοιμάζει. Κοιτάω εγώ τις πινακίδες, και κατσουφιάζω. "Γιατί κατσούφιασες βρε Πίκα?" με ρωτάει με περιέργεια ο Πίκος μου. "Εεε,να..η παλιά μας πινακιδούλα είχε μέσα τον αριθμό μας, το 22..αυτή, γιοκ!" του λέω εγώ για πλάκα!Εκείνη την ώρα μας διακόπτει η κυρία πίσω από το γραφείο και μας λέει "Α, δεν μπορώ να σας βγάλω τις πινακίδες σήμερα, η ασφάλειά σας ξεκινάει από αύριο. Κοινώς, είτε θα ξαναέρθετε αύριο (ααπαπααα!), είτε θα μου φέρετε σήμερα νέο χαρτί"..

Κοιταζόμαστε με τον Πίκο. Νέο χαρτί,πού να το βρούμε, να το γεννήσουμε?Καλούμε τον ασφαλιστή μας, τον Κώστα (πολύ καλό παιδί και εξυπηρετικό!), ο οποίος μας ενημέρωσε πως σε 5 λεπτά το ανανεωμένο συμβόλαιο θα είναι εκεί. Ξαναπάμε σε μία άλλη κυρία σε 5 λεπτά, μπλα μπλα της εξηγούμε τί θέλουμε, τσεκάρει στο ιντερνετ και τσουπ, το νέο μας συμβόλαιο ήταν ήδη εκεί!Ούτε φαξ, ούτε γραφειοκρατεία, τίιιποτα!Μέσω ιντερνετ, όλα απλά και γρήγορα. Πιάνει κι εκείνη 2 νέες πινακίδες, και η φατσούλα μου λάμπει..ΖΗ x22 xxx!!
ΝΑΙ ΝΑΙ, κυρίες και κύριοι, αν δεν είναι κι αυτό σημαδιακό, τότε τίιι να πω :D :D :D

Με αυτά και μ'αυτά, το αμαξάκι μας πήρε πλέον ελβετική υπηκοότητα, και οι ελληνικές πινακιδούλες του μαζί με τα διπλώματά μας βρίσκονται τώρα στο δρόμο για την πατρίδα!

Ωχ αμάν, τεράστιο έγινε πάλι το ποστάκι μου. Καλά, κλείνω τότε και σας αφήνω να τα πούμε τα υπόλοιπα περί 8αώρου μια άλλη φορά!
Και μια αντίστροφη μέτρηση...8 κι απόψε!!!!!!

Zurich beware, here I come (back) again :D

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Beware. The Swiss Big Brother now knows all your whereabouts...