31 Μαρ 2008

Πρώτα νέα από τη ζωή στη Ζυρίχη!!

Γειαααααα σας,
Τι κάνετε φιλοι μου καλοί, καλά?Λοιπόν, αυτή τη στιγμή που σας "μιλάω" βρίκομαι κοντά στην Paradeplatz στο κέντρο της Ζυρίχης, και σκοτώνω ένα μισάωρο με δωρεάν ιντερνετ στα Σταρμπακς που βρήκα εδώ, χαζεύοντας τον κόσμο έξω και αφηγούμενη ιστορίες από τη ζωή μου!Ε λοιπόν, σας μιλάω ειλικρινά, εγώ σε αυτή την πόλη θα μπορούσα να παρατήσω για πάντα τον προγραμματισμό και να γίνω καλλιτέχνης (το όνειρό μου από μικρή!!!)..Να γράφω, να ζωγραφίζω, να παίζω μουσική..Και το καλύτερο? Να έχω και κοινό που θα εκτιμάει αυτό που κάνω, και δε θα με κοιτάει έκπληκτο, απορώντας πώς βγάζω τα προς το ζειν..

Αχ καλοί μου φίλοι, είναι τόσες πολλές οι σκέψεις που μου έρχονται στο νου σε αυτή την πόλη, που αν δεν ξεκινούσα από αύριο (καλή μου αρχή!!!) δουλειά και είχε όλη η πόλη ασύρματο ιντερνετ, θα τριγύριζα από γωνιά σε γωνιά και θα σας περιέγραφα πόσο με εντυπωσιάζουν όοοσα βλέπω! Αρκεί να σας πω πως έχω ήδη τσακίσει τα πόδια μου στο περπάτημα!Ω ναι! Μπορεί το τραμ εδώ να σε πηγαίνει παντού, την πόλη όμως και τις μυρωδιές της (μμμμμ, για περάστε έξω από τα Merkur & τα Sprungli και θα καταλάβετε τί σημαίνει πάθος για σοκολάτα!!) την ζεις τριγυρνώντας στα στενά της, τους δρόμους της, τις γειτονιές και τα δρομάκια της..

Και για να καταλάβετε τί σημαίνει περπάτημα, σας παραθέτω ένα χάρτη της Ζυρίχης, με τις διαδρομές που περπατήσαμε χτες με τον Πίκο μου και σήμερα μόνη μου...

Χαίρεσαι να περπατάς σε αυτή την πόλη, δεν το συζητώ!!!!!Είναι πανέμορφα!Στη "Ροζ" (φούξια, όπως θα έλεγε και ο Πίκος μου!!) βουλίτσα στα δεξιά είναι το τωρινό μας σπιτάκι!Για να καταλάβετε πού θέλουμε να βρούμε το επόμενο σπιτάκι, ενδιαφερόμαστε για την περιοχή που φαίνεται κάαααατω κάτω αριστερά στο χάρτη, το Wollishofen, καθώς και για μια περιοχούλα που είναι πιο πάνω δεξιά, και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται στο χάρτη!!! Ανυπομονούμε να βρούμε ένα σούπερ σπιτάκι,και ύστερα να σας υποδεχτούμε με το καλό!!!!

Λοιπόν, κι επειδή αυτό το ποστάκι άρχισα να το γράφω στα Starbucks, ύστερα όμως ήρθε το τραμ μου και άρχισα να τρέχω, το ανεβάζω τελικά τώρα από το σπιτάκι μας!!! Γιούπι!!
Και κλείνω τώρα, διότι αύριο είναι η 1η μου μέρα στη δουλειά, και πάω να ετοιμάσω φαγητάκι νόστιμο για να το γιορτάσουμε!!!

Φιλάκια πολλά σε όλους σας!!!!!!
Τζοπιτούλα :)

24 Μαρ 2008

Xionia sto kampanario..

...pou edw to Pasxa simainoun! :D
Geia saaaas! Ti kanete, kala eisaste? Loipon, eimai stin Zyrihi molis 3 meroules, kai o kairos einai entelws theotrelos! Sas lew, ti mia stigmi vgazei ilio, tin alli rixnei xioni!Meta xana ilio, kai xana-mata-xioni! Poli gelio, eidika otan auti i diafora ston kairo de se petyxainei sto dromo, alla sto spitaki sou, me ton Piko sou, na xazeueis tileorasitsa, na trws sokolatitsa, frapedaki (eipame - merikes sinitheies den allazoun), kai na xazeueis exw!
Parathetw kai fwtografioules, gia tou logou to alithes ( Nai, ena parathiro exei to teraaastio dwmatiaki mas, gi'auto kai to idio plano!)
Xexe, einai super sas lew - Einai les kai xanaexoume Xristougenna ena pragma (en mesw Pasxa katholikwn, alla de varieeesai :P)

Simera, meta apo tis prwines douleitses, kaname mia volta stin palia poli - Xionize, k perpatousame sta stena tis, tiiii wraia pou itan!Pigame kai gia potaki me to Jonas, ena Dano filo tou filou mas to Jakob apo tin IBM, kai arxisame na..socialize ourselves!Eeeetsi :-)

Oso gia mena, diaskedazw afantasta tis diakopoules mou!Exw akoma 1 vdomadoula araliki, prin xekinisw k pali douleia, gioupiiiiii!!!! Mexri tote, tha sas dw ki apo konta, na sas pw ta elvetika neakia mas, kai na sas dw pou mou leipsate :) :)
Filakia polla se oooooooolous!
T.

21 Μαρ 2008

You and me..we found what we were looking for..

Apogeumataki Paraskeuis, Megalis Paraskeuis gia tin akriveia gia tous Elvetous, kai apolamvanw to neo CD tou Bryan (gift apo ton Piko mou -thanks ml!), me ena frapedaki ana xeiras (e nai, frapedaki sti Zyrixh!H' eimaste organwmenoi, h' den eimaste :P), kai grafw tis istories mou sto bloggaki mou!Kairo eixa na grapsw tis skepseis mou, ta synaisthimata mou!Excuse me greek-english, alla to pliktrologio den grafei ellinika, kai variemai na anoixw to laptopaki mou, na syndethw, kai na kanw apo ekei postaki! :) :)
Etsi, xrisimopoiw to pc pou exoun edw, kai kanw ti douleia mou mia xara, me wraia mousikoula sto background!

Ti kanete filoi mou, kala eisaste?Ax, otan tha erthete edw (dioti tha erthete, I won't take "no" as an answer!!), tha katalavete giati mas aresei toooso poli! H perioxi pou menoume twra einai san..xwrio en mesw tis polis!Miso - na vgalw mia picture apo to parathiro mas, na katalavete ti ennow..
Min koitate ton kairo - einai etsi epeidi xionizei :) :) Oh yes, o Pikos mou leei oti aurio mporei kai na to exei strwsei - etsi leei to weather forecast!Kala, den to pisteuoume kai poli, alla den peirazei!me mia elpida zoume!!
Ma peite mou omws, den einai eidylliako na meneis se tetoia xaritwmena spitakia, en mesw tis polis ???

Kai pou na deite kai to spitaki pou eidame simera!Pwpwwww, mia glyka itan!Makari na mas to dwsoun, makari!Tha xoropidame tote apo ti xara mas!!! :)

Auta paidakia :) Pame twra na doume ki allo ena spitaki edw sta perix, kai tha sas enimerwsoume gia na neotera!Polla filakia se olous!! :)

P.S. o titlos tou post einai apo to tragoudi tou Bryan pou akouw twra!..kai nai, o titlos tou ta leei ola..

8 Μαρ 2008

...κι η μέρα πλησιάζει...

Καλημέραααααα!
Τι κάνετε φίλοι μου καλοί? Εγώ χάθηκα τώρα τελευταία - οι ετοιμασίες για το εξωτερικό, το τρέξιμο, ο ενθουσιασμός, το άγχος, δε μου άφησαν χρόνο να μπλογκάρω..Κι έτσι σήμερα, πρωί Σαββάτου, του τελευταίου Σαββάτου που με βρίσκει αραχτή στον καναπέ του Πικόσπιτου, βρήκα λίγο χρόνο να γράψω κι εγώ δυό λογάκια για όοολα όσα περνάνε μέσα από το μυαλό μου τις τελευταίες μέρες..

Στις 20 του Μάρτη, θα ανοίξω και πάλι τα φτερά μου για να πετάξω σε μέρη διαφορετικά. Κι όσο η μέρα πλησιάζει (12 μερούλες έμειναν μόνο σας λέωωωω!), τόσο αναρωτιέμαι - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩΩΩΩ?
Αφήνω πίσω μου όσους και όσα αγαπώ, και ετοιμάζομαι για ένα νέο ξεκίνημα. Άραγε, αν δεν είχα τον Πίκο μου μαζί, θα το τολμούσα? Και τότε, πίσω, το 2003, πώς το τόλμησα? Πώς τόλμησα να τα αφήσω όλα πίσω, και να φύγω εντελώς μόνη μου για τα ξένα??..Εσωτερική δύναμη και θέληση, θα μου πείτε! Και τώρα? Πού πήγε η εσωτερική μου δύναμη και θέληση?..

Όοοχι, δεν είναι αυτό. Αυτή τη φορά, κάτι άλλο με τραβάει στα ξένα. Ένα όνειρο. Ένα όνειρο που σιγόβραζε μέσα στην καρδιά μου, κι όταν βρέθηκε ο Πίκος στο δρόμο μου, άρχισε να δυναμώνει.Αφού το ξέρω, είμαι ταξιδιάρα ψυχή. Το λέει και το μπλογκάκι μου, αν τό'χετε προσέξει..Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου, δεν είμαι εγώ για τα ήσυχα. Βαριέμαι μετά από λίγο, μου τη δίνει, τσαντίζομαι και θέλω να φύγω - Ως πότε όμως?..

Κάτι απορίες που έχω κι εγώ πρωί πρωί θα μου πείτε. Πάντως, το σίγουρο είναι πως όσο πλησιάζει η μέρα της αναχώρησης, τόσο μεγαλώνει ο φόβος, τόσο θά'θελα να "κάνω πίσω", να κάνω ένα undo και να μην πάω πουθενά..Να μείνω στο σπιτάκι μου, στο κρεβατάκι μου, με τη Φουλίτσα, το Φούλη και τη Μπουρμπουλίτα μου.Να μην αφήσω τη Βασούλα και την Ελενίτσα, που θα μου λείψουν τόοοσο πολύ!Αχ βρε κορίτσια, εκείνο το καφεδάκι την περασμένη Κυριακή...ΠΟΣΟ θα μου λείψετε..
Και η ΙΒΜ..Η' καλύτερα, οι άνθρωποι που είναι εκεί..οι φίλοι μου!Που κάθε πρωί μαζευόμασταν παρέα στην κουζινίτσα μας, και γελάγαμε με τις Μποκολοκουβέντες. Πόσο θα μου λείψει το γραφειάκι μου, με όλες του τις τρέλλες?!..Ο Λιάκουρας, με τις ξαφνικές του εκρήξεις νεύρων-χαχα, ΠΡΕΠΕΙ να το δείτε αυτό, όλα τα λεφτά! Ο Πετράκης, ο καλυτερότερος προϊστάμενος όοολων των εποχών, ο Σταμάτης με την αφασία του, ο Θωμάς με τον "Αποστόλη" του, ο Κώστας με τον "ΜΠΑΟΚ" του,η Φωτεινή με τις απέλπιδες προσπάθειές της να κάνει τον Πίκο άνθρωπο..Ο Γάλλος (γνωστός και ως Napoleon h' Sarkozi), o Corentin, με την επαγγελματικότητά του και το..γαλλικό του ταμπεραμέντο..Έχετε ακούσει γάλλο να λέει "γκαμώτο" ή "άη μαμήσου" με γαλλική προφορά!Αν όχι, χάνετεεε!
Πωωωω, θα μπορούσα να απαριθμήσω τουλάχιστον 50 άτομα που θα μου λείψουν ακόμα από τη δουλειά.Σας ευχαααααριστώ όλους βρε παιδιά, που μπήκατε στη ζωή μου (και ελπίζω να μείνετεεεε!) και την κάνατε πιο ευχάριστη, πιο ξεχωριστή..

[Ωχ...τελειώνει η μπαταρία στο Ασουσάκι μου (ΑSUS EEE λέμεεε και δη σε ΡΟΖ, το καινούργιο μου απόκτημα!), και δεν ξέρω τί θα προλάβω να γράψω..για να δούμε!]

Θα μου λείψετε βρε παιδιά! Το ξέρω ότι το παίζω πολύ κούλ και άνετη και "ανυπομονώ να φύγω", κατά βάθος όμως θά'θελα να παγώσω το χρόνο.Να μην αποχαιρετήσω κανέναν, να μη χάσω καμιά από τις όμορφες στιγμές της τωρινής μου καθημερινότητας. Άραγε, μπορώ να στείλω τη μισή Τζοπιτούλα στη Ζυρίχη, και να αφήσω την άλλη μισή εδώ?..

Ας μη βαρυγκομάω όμως, διότι θα μου πείτε ύστερα πως δεν ξέρω τί μου γίνεται. Ναι, θέλω να κάνω αυτό το ταξίδι, θέλω να μάθω καλύτερα τον εαυτό μου, να ζήσω με τον Πίκο, να δοκιμάσουμε το όνειρό μας..Κι αν κάτι απ'όλα αυτά δεν πάει καλά, ξέρετε πού θα γυρίσω..

Διότι, the bottom line is, ότι μετά από 26 χρόνια ζωής εξακολουθώ να λέω πως..
"Θα φεύγω, μέχρι να βρω το λόγο για να μείνω"..Κι όπου με βγάλει!

Καλωσήρθατε στο νέο κεφάλαιο της Τζοπιτο-ζωούλας..!