26 Ιουλ 2013

Λίγες μέρες πριν..

..Ωραίο το πριν αγαπητέ. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει, είσαι γεμάτος προσμονή, ανυπομονησία, όνειρα, σχέδια. Θα κάνω αυτό, θα πάω εκεί, θα συναντήσω τον τάδε, θα θα θα..

Λίγες μέρες πριν, απλά μετράς ανάποδα.. Και κάθε τί που σε εκνευρίζει, μοιάζει τόσο μικρό, τόσο μηδαμινό, διότι να, σε λίγες μέρες φεύγεις, στα παλιά σου τα παπούτσια λοιπόν.

Λίγες μέρες πριν, η φάτσα σου λάμπει, τα μάτια σου μαρτυρούν τη χαρά σου, και οι δυσκολίες είναι απλά χαριτωμένα βοτσαλάκια στον καλοστρωμένο, και ανοιχτό δρόμο που ανοίγεται μπροστά σου!

Ακούς μουσική, δυνατά.. Μουσική ταξιδιάρικη, φευγάτη.

Δεν πας στο σούπερ μάρκετ, παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα..Δεν έχει νόημα να γεμίσεις το ψυγείο, όταν σε λίγες μέρες φεύγεις..

Κοιτάς το βασιλικό στη βεράντα με συμπόνια.. "Πώς θα τα βγάλεις πέρα εσύ καημενούλι μου όσο λείπω?" τον ρωτάς, και ψάχνεις για DIY λύσεις ποτίσματος όσο θα λείπεις.

Αγοράζεις αντιηλιακό. Και ενυδατική κρέμα-για-μετά-το-κάψιμο! Με άρωμα καρύδας το 1ο, με άρωμα αγγούρι το 2ο. Έτσι!

Σταματάς να φοράς τα "καλά σου τα ρούχα"..Ναι ξερεις, αυτά που θα πάρεις μαζί! Πλυμένα, σιδερωμένα, περιμένουν κι αυτά ευτυχισμένα τη στιγμή που θα ξεπεταχτούν από τη ντουλάπα, και θα τρυπώσουν στη βαλίτσα σου.

Φορτίζεις τη μπαταρία της φωτογραφικής, ανεβάζεις τη βαλίτσα από την αποθήκη, καθαρίζεις κουζίνα και μπάνια, το σπίτι γενικότερα, όλα με χαμόγελο. Να τα βρεις όλα καθαρά όταν γυρίσεις. Τι, όταν γυρίσεις? Απαπα, ούτε να το σκέφτεσαι δε θέλεις ότι θα έρθει κι εκείνη η στιγμή της επιστροφής!

Στη δουλεια..τη μια τρέχεις σαν παλαβός να τα προλάβεις όλα, την άλλη κοιτάζεις την οθόνη σαν μαστουρωμένος, και αφήνεις το μυαλό σου να σε ταξιδέψει στην παραλία, στα δροσερά νερά και την καυτή άμμο που θα αντικρίζεις να να, σε 1 βδομάδα από τώρα, τέτοια ώρα..

Ποστάρεις στο φατσοβιβλίο φρασούλες τύπου "Counting down..", 5+ απόψε, τραγουδάκια α λα "ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για παρτη σουυυυ", και κάνεις λάικ στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι φίλοι σου από νησιά και παραλίες.



Ναι ναι, ξέρω, δε χρειάζεται να σου πω περισσότερα. Το έπιασες το νόημα. Συμπάσχω κι εγώ!!! Η μυρωδιά της αλμύρας είναι ήδη στα ρουθούνια μου, οι γεύσεις Ελλάδας στο στόμα μου, η καρδιά χτυπάει δυνατά, και η αδημονία μεγαλώνει ώρα με την ώρα!! :)

Καλές διακοπές φίλε/φίλη μου, να περάσεις υπέροχα. Να χαρείς το καλοκαίρι, τα νησιά, τη θάλασσα, την οικογένεια, τους φίλους, τη ζωή στα καλύτερά της! Ανανεώνω το ραντεβού, καλά να είμαστε, για το "λίγες μέρες μετά.." ποστάκι που δε θελω να σκέφτομαι αυτή τη στιγμή :)

"Αντιλ δεν" λοιπόν, φιλιάαααααα!
Τ.

Υ.Γ. Στείλε μου καμιά καλή συνταγή με πλατύφυλλο βασιλικό αν σου βρίσκεται..κρίμα να τον αφήσω να ξεραθεί μωρέ, ξέρεις!! ;)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: