6 Ιουλ 2013

Züri Fäscht 2013

Υπάρχει που λες μια γιορτούλα εδώ στην πόλη μου, που ακούει στο όνομα "Τσούρι Φεστ", σα να λέμε "η γιορτή της Ζυρίχης"! Γίνεται κάθε 3 χρόνια, το 1ο ΣΚ του Ιουλίου. Την περασμένη φορά το χάσαμε, μιας και κλασσικά το 1ο ΣΚ του Ιουλίου μας βρίσκει σε επετειακές διακοπές σε κάποιο όμορφο μέρος. Όχι κι αυτή τη φορά όμως :) Τώρα με το Χριστινάκι μας, είπαμε να παλουκωθούμε λίγο στην πόλη μας, και να αναβάλλουμε εκδρομούλες κ διακοπές για τον Αύγουστο.
Έτσι λοιπόν, αυτό είναι το 1ο Τσούρι Φεστ που βιώνουμε, κι αυτό όμως από το..ίντερνετ κ την τηλεόραση. Τα φαντασμαγορικά σόου με μουσική κ πυροτεχνήματα, 30' έκαστο, λαμβάνουν χώρα Παρασκευή κ Σάββατο βράδυ! Οπότε πού να πας να τα δεις, κ τι θα κάνεις το κοριτσάκι το μικρό, θα το σέρνεις μαζί? απαπα!
Μετά, είναι η βολτίτσα στην πολη..η οποία όμως είναι εξίσου ζόρικη με ένα μωρό παιδί, μιας και εχει κόσμο κ δυνατή μουσική Π Α Ν Τ Ο Υ, εκδηλώσεις, φαγητά, ποτά, πάρτυ, κόσμο!
Ιδανικά σου ακούγονται, το ξέρω..αλλά όχι για μας :(
Η χαζομάρα είναι ότι μεθαύριο περιμένουμε την άφιξη των φουλακιων..αν το ξέραμε ότι θα ήταν αυτή η γιορτούλα, θα τους είχαμε καλέσει από νωρίτερα, να τα δουν κι εκείνο κι κι εμείς όλα αυτά.
Τι να κάνουμε όμως, το καταπίνουμε κι αυτό, όπως και πολλά άλλα που χάνουμε ζώντας μόνοι μας στο εξωτερικό με ένα μικρό κοριτσάκι. Πού θα πάει, η μέρα που θα τα μαζέψουμε και θα γυρίσουμε πίσω δεν αργεί, γι'αυτό δε μασάμε.. :-)
Χρόνια πολλά Ζυριχούλα, να χαρείς το παρτάκι σου, και να μας στείλεις κι ένα κομμάτι τούρτα σε ταπεράκι, να το φάμε στην υγειά σου :-)
Τ.
Υ.Γ. Να, παρε μια γευση κι εσύ, να δεις γιατί μιλάω :)

2 σχόλια:

ka8y είπε...

Makrya ap olous kai ap ola omws, megalwneis to paidaki sou opws akrivws ESY thes... kai mporei na xanete kapoia pragmata, na einai perissotero zori, alla nomizw oti kerdizete (kai eseis kai i xristinoula) perissotera!

Filia agapimeni oikogeneia!

T. είπε...

Opws ta les kollitara mou! :) i sxesi pou apoktoume me auton ton tropo me to koritsaki mas, einai para poly dynati, kai de tha tin allaza me TIPOTA ston kosmo!! :)
Alla na, xaaathike na eixa kleisei ta tickets gia tous goneis na erthoun 5 meres nwritera, na dw k merika pyrotexnimatakia nte? ;)
Filakia sta mpoutakia!!!! Xereis poianou;) :)