16 Οκτ 2005

Ούμπα Λούμπα..!

Είναι ωραίο να βλέπεις παιδικές ταινίες, όπου ο πρωταγωνιστής, ένα μικρό και ταπεινό συνήθως παιδάκι, χάνεται σε μαγικούς κόσμους, ζει στα παραμύθια, και...πλέει σε πελάγη σοκολάτας!
Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας λοιπόν, ήταν η δική μου ευκαιρία να ξαναγίνω για λίγο παιδί, και να πιστέψω ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα μαγικό μέρος, όπου ζουν μόνο κάτι μικροσκοπικά ανθρωπάκια, οι Ούμπα Λούμπα, και κύριο μέλημά τους είναι να φτιάξουν την πιο νόστιμη σοκολάτα του κόσμου!
Όταν βέβαια ο δημιουργός αυτού του μαγικού κόσμου είναι ο Willy Wοnka, τον οποίο ενσαρκώνει με τόση αθωότητα ο γλυκύτατος Johnny Depp, τότε το γλυκό (στην προκειμένη περίπτωση, η σοκολάτα!), έρχεται και δένει και σε ταξιδεύει μακριά!


Πολύ όμορφη ταινία..!Μου άφησε το ίδιο παιδικό και ονειροπόλο συναίσθημα που είχε και το "Finding Neverland" (πάλι με τον Johnny!)..και όταν μάλιστα το παρακολουθείς και στον ιστορικό κινηματογράφο Αττικόν στη Σταδίου, με μία σοκολάτα καλά κρυμμένη μέσα στην τσαντούλα στου, τότε η βραδιά δεν μπορεί παρά να σε πηγαίνει τουλάχιστον 15 χρόνια πίσω!

Πάω να τσιμπήσω λίγη σοκολατίτσα τώρα!Χμμμ...ή ένα σουφλέ σοκολάτας..ή ένα φοντί σοκολάτας...ή ένα παγωτό σοκολάτας...Αχ, αυτή η σοκολάτα ;-)


Δεν υπάρχουν σχόλια: