28 Νοε 2006

Μια μελωδία..

..μπορεί να σε κάνει να γελάσεις, όταν είσαι έτοιμος να ξεσπάσεις στα κλάματα,
..να σου φτιάξει το κέφι, όταν είσαι έτοιμος να τα σπάσεις όλα, κολλημένος στην &*@#($-κίνηση του δρόμου,
..να σε κάνει να δακρύσεις από λύπη, όταν πετάς σε πελάγη ευτυχίας,
..να σε κάνει να θυμηθείς, να νοσταλγήσεις, να ερωτευτείς, να αγαπήσεις, να ονειρευτείς, να συμπονέσεις, να καψουρευτείς, να κλάψεις, να χαμογελάσεις..

Η μουσική είναι κάτι το μαγικό. Μελωδία, στίχοι, μουσικά όργανα, ρυθμός, και απέραντο συναίσθημα, η μαγική συνταγή!
Από τον πιο φιλοσοφημένο στίχο, την πιο ποιοτική μελωδία, την καλύτερη ερμηνεία, μέχρι το πιο απλό τραγούδι, τον πιο ανθρώπινο καημό που έγινε στίχος, η μουσική είναι η έκφραση της καρδιάς. Δε χωρίζεται σε είδη, με βάση τις τάξεις, τα φρονήματα, την ψευτοκουλτούρα ή τις κατηγορίες που ορίζουν οι διαγωνισμοί μουσικής : Όλες οι μουσικές του κόσμου, μπορούν να μιλήσουν στην καρδιά, στο συναίσθημα..
Άλλοι ακούν το μπουζουκάκι και μερακλώνουν, άλλοι ακούν το βιολί και εκστασιάζονται, άλλοι παρακολουθούν κονσέρτα μουσικής και νιώθουν ευτυχισμένοι, ενώ άλλοι βάζουν στο δρόμο το ραδιόφωνο, και οδηγούν όπου τους βγάλει ο δρόμος...

Η μουσική είναι ένα ταξίδι. Το ταξίδι του καθενός μας.
Αν ζητήσεις από 2 οποιουσδήποτε ανθρώπους στον κόσμο να σου φτιάξουν την αγαπημένη τους playlist, ποτέ μα ποτέ, δε θα λάβεις την ίδια. Διότι τα τραγούδια, οι μελωδίες, η μουσική που εκφράζει καθέναν, συνθέτουν το ξεχωριστό πορτραίτο της ζωής του.
Μία ζωγραφιά από νότες και συναισθήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: