31 Μαΐ 2007

Για την Αμαλία..

Καλό ταξίδι Αμαλία...
Μην πάρεις φακελάκι - Μην δώσεις φακελάκι


Γιατί πρέπει να πεθάνει ένας νέος άνθρωπος,για να γίνει το αυτονόητο σε αυτή τη χώρα? Γιατί πρέπει να θρηνούμε ζωές, για να κάνουμε το παραμικρό?
Η Αμαλία Καλυβινού έχασε τη μάχη με τον καρκίνο την Παρασκευή 25 Μαΐου, σε ηλικία 30 μόλις ετών.Τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής της, πάλευε με έναν καρκίνο, που το Ελληνικό Σύστημα Υγείας (?!?) άργησε να διαγνώσει κατά 17 ολόκληρα χρόνια.
Στα 5 χρόνια αυτά, η Αμαλία διατηρούσε ένα Blog (fakellaki.blogspot.com), στο οποίο..

"η νεαρή φιλόλογος κατήγγειλε επώνυμα τους γιατρούς που αναγκάστηκε να δωροδοκήσει, επαινώντας παράλληλα εκείνους που επέλεξαν να τιμήσουν τον όρκο που έδωσαν στον Ιπποκράτη. Η μαρτυρία της συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, που της στάθηκαν συμπαραστάτες στον άνισο αγώνα της μέχρι το τέλος.

«Ο στόχος της Αμαλίας ήταν να πει την ιστορία της, ώστε μέσα απ' αυτήν να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις. Κυρίως ήθελε να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας.»

Αύριο, Παρασκευή 1η Ιουνίου,θα γίνει μία μεγάλη κινητοποίηση, εναντίον εκείνων που θέλουν να ονομάζονται "γιατροί", και παίζουν με τις ζωές μας, σαν να ήταν κομπολόι...
Δεν είναι όλοι, είναι όμως πολλοί!Και πρέπει να κάνουμε κάτι γι'αυτό,όχι άλλη αδιαφορία σ'αυτή τη χώρα, όχι άλλες υποσχέσεις "θα θα θα", και στο τέλος της ημέρας μια τρύπα στο νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αυριανή κινητοποίηση, απευθυνθείτε στα παρακάτω:
http://giatinamalia-blog.blogspot.com/
http://fakellaki.blogspot.com/

Διότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ σ'αυτή τη χώρα και να απαιτήσουμε...

«Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια, όχι ο κανόνας...»

(Αμαλία Καλυβίνου, 1977-2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια: