21 Ιουν 2007

Να φυσήξει ένας αέρας να σωθούμε...

Σήμερα το πρωί, στο δρόμο μου για τη δουλειά, φεύγοντας από τον δροσερό (ακόμη) Αγ.Στέφανο για να πάω προς το Χαλάνδρι, άκουσα μία εκπομπή στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9
Θέμα συζήτησης, η μόλυνση του Αθηναϊκού αέρα.
"5 εκατομμύρια άνθρωποι αργοπεθαίνουν μέσα στην Αθήνα" φώναζε και ξαναφώναζε ο παραγωγός.
Μέσα στην Αθήνα κινούνται καθημερινά άπειρα αυτοκίνητα, μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους, νταλίκες, λεωφορεία, μηχανάκια, εκπέμποντας τόνους ανεξέλεγκτου καυσαερίου, που κανένας κρατικός φορέας δεν ελέγχει..
Μέσα στην Αθήνα στεγάζονται ένα σωρό βιομηχανίες, που εκπέμπουν χωρίς ίχνος οικολογικής συνείδησης τα αέριά τους στον αέρα που αναπνέουμε (και τα οποία - φυσικά - κανένας κρατικός φορέας δεν ελέγχει!)..
Μέσα στην Αθήνα έχουμε λιγότερους από 10 πνεύμονες οξυγόνου, τους οποίους αντί να προσπαθούμε να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού, τους περιφράζουμε, τους πετσοκόβουμε, και τους μετατρέπουμε σε βιλάρες ( τις οποίες πολλοί κρατικοί φορείς -εμμέσως πλην σαφώς -κατέχουν και υποστηρίζουν)

Μέσα στην Αθήνα (φυτο)ζ(ω)ούμε! Και όταν λέω πως φυτοζωούμε, εννοώ πως σιγά σιγά πνιγόμαστε, δηλητηριαζόμαστε, αλλοτριωνόμαστε.
Η μόλυνση πάει σύννεφο, και ΚΑΝΕΙΣ δεν κάνει τίποτα γι'αυτό! Κυβερνήσεις πάνε κι έρχονται σ'αυτή τη χώρα, και μαζί τους πηγαινοέρχονται οι υποσχέσεις, τα "θα", και η ανευθυνότητα.
Η αδιαφορία, για το πλέον πολύτιμο αγαθό της ζωής, το οξυγόνο!

Σ'αυτή τη χώρα, το μοναδικό θέμα που ενδιαφέρει τους ανεγκέφαλους που μας κυβερνάνε όσα χρόνια μπορώ να θυμηθώ εγώ τον εαυτό μου, είναι οι εκλογές!
Επιτέλους, ας ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που θα επιβάλλει εκλογές και αλλαγή της κάθε κυβέρνησης σε χρονικό διάστημα ενός έτους. Μπας και αρχίσουν ποτέ τους να ενδιαφέρονται όλοι τους για αυτόν τον τόπο, και όχι για τις τσέπες τους.
Μπας και αρχίσουν να ακολουθούν μία κοινή πολιτική, που θα στοχεύει στη βελτίωση της ζωής μας!

Δεν ασχολούμαι με την πολιτική,διότι θεωρώ πως υποτιμά τη νοημοσύνη μου.
Υποτιμά τη νοημοσύνη μου κάθε διεφθαρμένη πηγή εξουσίας, που προκειμένου να φάει καλά και να γεμίσεις τις τσέπες τις, με κοροϊδεύει πως τάχα θα φτιάξει κι αυτό τον κόσμο!

Sorry, but I don't bite it guys...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: