8 Αυγ 2007

Η ζωή μας, ένα ταξίδι....!

Σε 2 μερούλες φεύγω για διακοπές - Κύθηρα και Καρδαμύλη, με τον Πίκο μου, τη..μπέμπα μου(βλ. τη φωτογραφικούλα μου καλέεεε), το Λιονταράκι και άπειρη διάθεση για διακοπές. Διάθεση να γεμίσω τα ρουθούνια μου με καλοκαιρινές μυρωδιές, το memory stick της κάμερας με πολύχρωμες φωτογραφίες, και την καρδιά μου με ξεγνοιασιά..Με όποια σειρά θέλετε τα παραπάνω!
Έτσι λοιπόν, καθώς έσπρωχνα τις ώρες στο γραφείο μπας και περάσουν επιτέλους, έπεσα πάνω στην ιστορία του Δημήτρη!
Μία τόσο όμορφη ιστορία, με αξίες, με περιεχόμενο, και με μια δόση από εκείνο που όλοι θα θέλαμε μια μέρα να κάνουμε : Ένα ταξίδι ζωής!
Ο Δημήτρης γυρνάει τον κόσμο, με οδηγό του τον Ελληνικό πολιτισμό. Ταξιδεύει και βρίσκει Έλληνες στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, και όλες αυτές τις εμπειρίες του, τις καταγράφει καθημερινά στη σελίδα του - μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό!
Ρίξτε μια ματιά, θα "κολλήσετε" κι εσείς μαζί του!
Εγώ, ετοιμάζομαι για το δικό μου ταξίδι! Μέχρι τότε όμως, μερικές εικόνες από τη Φολέγανδρο - Ένα νησί για εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν, να ονειρευτούν, να ερωτευτούν και να αποδράσουν από τη φασαρία, τη βαβούρα, τη μιζέρια και τον κόσμο..


Εδώ, μία χαρακτηριστική Φολεγανδρίτικη φωτογραφία από το Κάστρο.Το Κάστρο που διατηρεί τη γραφικότητά του, μιας και απαγορεύεται η χρήση του από μικρομαγαζάκια. Για όποιον θέλει ζωή, θα πρέπει να..διαβεί την πόρτα του Κάστρου, και να προχωρήσει μέσα στη Φολεγανδρίτικη Χώρα!



Η βεράντα του ξενοδοχείου μας..Ένα παράθυρο στη θάλασσα, το Αιγαίο, και μία αίσθηση ταξιδιού χαρακτήριζαν αυτό το μέρος που μας φιλοξένησε ξανά και ξανά...
Μόλις έφτανες στην άκρη του μπαλκονιού, ως άλλος Leonardo Di Caprio, αισθανόσουν King of the World..


H κεντρική πλατεία (γνωστή και ως "Πιάτσα" - επηρεασμένη ίσως από την Ιταλική εποχή κατοχής του νησιού), στην οποία γυρνούσες μετά από το μπάνιο για να φας γευστικότατα "ματσάτα" (τοπικά ζυμαρικά, τα οποία ζυμώνονται την ίδια μέρα!) ,"σουρωτό" (ένα τοπικό τυρί, που συνόδευε συνήθως τη σαλάτα) και "καλασούνα" (Once again, τοπική πίτα, με αυτό το υπέροχο σουρωτό ως βασικό συστατικό..

Η Παναγιά..
Η Εκκλησία που στέκεται στην κορυφή του λόφου, και προστατεύει το νησί! Από 'κει ψηλά είχες πανοραμική θέα, όχι μόνο της Φολεγάνδρου, αλλά και των γειτονικών νησιών (Σίκινος κλπ). Μία αρχιτεκτονική τελειότητα ολοκλήρωνε την ομορφιά της Εκκλησιάς αυτής, η οποία κάθε απόγευμα αποτελούσε πόλο έλξης των απανταχού ερωτευμένων του νησιού, οι οποίοι ανηφόριζαν υπομονετικά προς την Παναγιά, για να απολαύσουν ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα, σκαρφαλωμένοι - κυριολεκτικά - στην οροφή της!


Και τέλος, το ηλιοβασίλεμα...
Με χρώματα που χρωμάτιζαν κάθε ξερό θάμνο του νησιού, και τον έβαφαν σε χρώματα κοραλιού..

Θα σου ξανάρθουμε - Διότι μας έκλεψες την καρδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: