1 Οκτ 2008

Γρικάτε μπρε τα ψηφαλάκια...

Πρώτη φορά νονός!
Μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κωμωδία, μία μοναδική ταινία. Την έχω δει ήδη 4 φορές, και πάντα μου φτιάχνει το κέφι. Δεν ξέρω αν φταίει η Κρητική προφορά που με ταξιδεύει, η μουσική της ταινίας ή οι απίστευτοι διάλογοι, αλλά σε κάθε περίπτωση, η ταινία αυτή είναι όλα τα λεφτά.
Κατέεις το? Αν όχι,ρίξε μια ματιά εδά : http://www.protiforanonos.gr/

Καλογυρισμένη, πανέξυπνη, ρομαντική, αστεία, ελπιδοφόρα. Με έξυπνα μηνύματα, απίστευτες ατάκες.
Ο μπαμπάς ασχολείται με την πολιτική, και προσπαθεί να μαζέψει όσο περισσότερες ψήφους μπορεί για "τον αρχηγό", που θα φέρει τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Καλούνε λοιπόν στα βαφτήσια της μικρής τους κόρης τον αρχηγό να κάνει τη βάφτιση, και να μαζέψει έτσι κόσμο και..ψηφαλάκια. Ο αρχηγός όμως, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, στέλνει το γιό του, τον μικρό Άλεξ, που έχει ζήσει στην Αμερική και μιλάει πολύ λίγα και σπαστά ελληνικά.
Κι εκεί αρχίζει το πανηγύρι!!!

Μου έμεινε μία στιχομυθία μεταξύ μπαμπά (Α.Καφετζόπουλου) και γιου.
Γιος : "Πολιτική..η τέχνη της προσποίησης".
Μπαμπας : "Πολιτική είναι η τέχνη της προσαρμογής"..

Αυτή η προσποίηση μας έχει φάει όλους μας. Όλοι προσποιούνται ότι θα βελτιώσουν την κατάσταση στη χώρα μας, ότι θα είναι δίκαιοι, ότι θα τιμωρηθούν όσοι φταίνε και θα απονεμηθεί η δημοκρατία.
Χα..
Ας γελάσω..

Παρακολουθώ, έστω κι από μακριά, αυτά που συμβαίνουν στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας μας τις τελευταίες βδομάδες. Από τα σκάνδαλα με τους υπουργούς και τους παππάδες, μέχρι τους "αντάρτες" της κυβέρνησης. Και αναρωτιέμαι, μέχρι πότε θα μας κοροιδεύετε ωρε παιδιά?? Δηλαδή, και η βλακεία έχει τα όριά της, και όχι, δεν αντέχει άλλη ο οργανισμός μας!!

Γιατί? Γιατί θέλετε να καταστρέψετε τη χώρα μας? Γιατί μας κοροιδεύετε μέσα στα μούτρα μας? Και γιατί κανείς ,ποτέ σε αυτή τη χώρα, δεν παραιτείται, δε δικάζεται, και δεν πληρώνει για όοοοσα κακά έχει κάνει?

Διότι,όπως είπε και ο μικρός Άλεξ της ταινίας, στη δημοκρατία όλοι είναι ίσοι, και όλοι έχουν δικαίωμα να πάνε μπροστά. Και αυτοί πού πάνε γρήγορα, και αυτοί που πάνε αργά. Ισότητα σημαίνει να έχουμε ίσα δικαιώματα, αλλά και ίσες υποχρεώσεις. Ίσες ελευθερίες, αλλά και περιορισμούς.

Πού θα πάει,μια μέρα θα έρθει και πάλι η δημοκρατία σε αυτή τη χώρα.Μέχρι τότε, πηγαίντε μέχρι το βίντεο κλαμπ για τον προαναφερθέντα "νονό", να γελάσετε με την καρδιά σας!!

1 σχόλιο:

Lego είπε...

Pane ta psifalakia mas pane !
Ta thwrw na glakoune kai na pairnoune dromo !!! :D

Oso gia ti simerini Dimokratia, apo ti Nea DimoAKRATEIA ti perimene kaneis ?

Vevaia meta apo auta pou kanoune, de tha mporoune na to ksanapaiksoune "Kentrwoi" "Aristeroi" k.o.k.
Toulaxiston oxi gia ta epomena 20 xronia...