8 Ιαν 2009

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ :) :) :)

Κι αυτή τη χρονιάαα! Καλή χρονιά φίλοι μου καλοί!Καλό 2009, με υγεία (πάνω απ΄όλα!!), με αγάπη, με ευτυχισμένες και μοναδικές στιγμές, και με 1,2 ή και 3 βήματα πιο κοντά στα όνειρά σας!!

2009 λοιπόν! Ωραία χρονιά! Γιατί ωραία? Γιατί όχι? Θα μου πεις, το 2008 ήταν πιο δελεαστικό, πιο challenging, πιο ιδιαίτερο! Ε και? Ποιός σε εμποδίζει από το να κάνεις το 2009 ακόμη πιο μοναδικό?? Ναα..κάνεις ας πούμε ένα ταξίδι, που πάντα το ονειρευόσουν! Να προσπαθήσεις να γνωρίσεις λίγο καλύτερα π.χ. έναν φίλο σου ή έναν δικό σου άνθρωπο! Να αρχίσεις ένα νέο χόμπυ μήπως? Να μάθεις μία ξένη γλώσσα? Από στόχους και όνειρα, άλλο τίποτα! Διάθεση να έχουμε να γράφουμε μία ολόοοκληρη λίστα με όσα θα θέλαμε να κάνουμε τη χρονιά που απλόχερα μας προσφέρει 365 (παρά κάτι πλέον) μέρες!! Μην αφήσετε λοιπόν το 2009 να περάσει "έτσι απλά" κι αδιάφορα, δώστε του νόημα, κέφι, και αμέτρητες χαρούμενες στιγμές!!!

Εγώ λοιπόν που λέτε πάλι εδώ είμαι, στα ίδια μέρη, αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν όμως!!Μόλις χτες χαιρετήσαμε και τη Β. που είχε έρθει για επίσκεψηηη!!Πήγαμε στα βουνά, κάναμε τις πρώτες καταβάσεις μας για τη χρονιά αυτή, και πολύ το διασκεδάσαμε.-12 έδειξε το θερμόμετρο σε διάφορες φάσεις!Κι εδώ, στη Ζυριχούλα μας, το θερμόμετρο έχει κολλήσει εδώ και 3 βδομάδες υπό το μηδέν!!ΚΡΥΟ σας λέω :) Σκουφάκι, γαντάκια, κασκόλ, κ βουρ στην παγωνιά!:)

Εντωμεταξύ στο γραφείο γύρισε και ο συνάδελφος με το έμφραγμα, και τώρα έχουμε πλέον απαρτία!!!Πάλι καλά,διότι η δουλειά είναι με φούντες θα έλεγα :) ΘΕΛΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (καλά καλά δεν πέρασαν οι γιορτές, ναι ναι, κι όμως θέλω κιόλας διακοπούλες!!)
Μου έχουν κόψει και όλα τα access σε ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς οι κακοί οι άνθρωποι εδώ στην τράπεζα, κι έτσι κάθε μέρα βγαίνω στο ψάρεμα να βρω ποιός την έχει γλιτώσει. Για σήμερα, παρέα μου κάνει ο μελωδικός red fm :)

Έχουν μαζευτεί πολλά νέα, πολλές σκέψεις, πολλά που θέλω να γράψω κ δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Θέματα ζωής, θέματα ελληνικά μα και παγκόσμια, η επικαιρότητα μέσα από τα δικά μου μάτια..

Πόλεμος στην Παλαιστίνη..
Να σας παραπέμψω σε ένα πολύ καλό άρθρο για την κατάσταση στην Παλαιστίνη..
http://www.guardian.co.uk/world/2009/jan/07/gaza-israel-palestine
Καμιά φορά αναρωτιέμαι, αυτά τα τέρατα οι Ισραηλινοί, καρδιά δεν έχουν? Συνείδηση? Καλά, για Θεό μέσα τους, ούτε λόγος..Αυτοί ακόμη περιμένουν! Μήπως νομίζουν ότι είναι και οι ίδιοι Θεοί? Να μας το πουν να είναι,να ξέρουμε πού βρισκόμαστε και εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί. Ο πιο κακός, ο πιο πονηρός και ο πιο επικίνδυνος, κατά τη γνώμη μου, λαός επί γης..

Ανασχηματισμός..
Άλλαξε ο Μανωλιός, κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Μας δουλεύετε? Στο ποστάκι του Απος, θα βρείτε μία ωραία περιγραφή του όλου θέματος. Έγραψε!!

Μπάτσοι, Δολοφόνοι..
Παρακαλώ πολύ, όπως απομακρυνθεί ο όρος "Γουρούνια" από το συγκεκριμένο σλόγκαν. Άντε, διότι προβλέπω να πέφτουνε τα γουρούνια να μας φάνε με μηνύσεις, που τολμάμε να τα βάζουμε στην ίδια μοίρα με αυτά τα τέρατα.
Και ρωτάω, έχουμε Δημοκρατία? Όχι, θα μου πείτε, έχουμε Νέα Δημοκρατία.
Ευχαριστώ πολύ, με καλύψατε..
http://www.tvxs.gr/v2972

Διάβασα χτες βράδυ ένα άρθρο στην "Le Monde Diplomatique" που λαμβάνει κάθε μήνα ο Πίκος στο γραμματοκιβώτιό μας. Την άνοιξα εκεί που είχα ξαπλώσει, για να δω αν είχε κάποιο καλό θέμα. Και πέφτω πάνω σε έναν πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα Griots! Ναι, έχουμε και δικό μας όνομα πλέον..Υπέρτιτλος : "Bail outs for the banks, Bullets for the people". Όλο το ζουμί ήταν αυτός ο τίτλος. Περιέγραφε πώς στην Ελλάδα του 2009, οι νέοι για πρώτη φορά βλέπουν το μέλλον τους πολύ πιο μαύρο από το μέλλον που έβλεπαν κάποτε οι γονείς τους. Οι τράπεζες, οι μεγάλοι νταβατζήδες της Ελλάδας, μαζεύουν λίιιγο χρήμα ακόμη, η ψαλίδα ανοίγει ολοένα και περισσότερο, και ο κόσμος πεινάει. Η γενιά των 700 ευρώ είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι νέοι. Το πακετάκι των 28 δις. ευρώ, η πραγματικότητα που βιώνουν οι πλούσιοι.

Και η Ελλάδα μας, παλεύει να επιβιώσει! Ώρες ώρες νομίζεις πως έχει εναποθέσει πλέον όλες τις ελπίδες στους νέους. Να τα σπάσουν όλα, μπας και το αύριο γίνει λίγο καλύτερο. Μπας και δεν ακούσουμε άλλα ανέκδοτα τύπου "Αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά that's it! Είμαι τόσο χοντρομλκς που ούτε παραιτούμαι, ούτε καταδικάζω, τίποτα..Απλά αναλαμβάνω την ευθύνη!"
Τί να διδάξεις στο νέο, αναρωτιέμαι..Να του διδάξεις να κάνει του κεφαλιού του, και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του?Ή μάλλον, να τις αναλαμβάνει,αλλά απλά προφορικά?!?..

Ουυυφ...
Νέα χρονιά, και είπαμε..πρέπει να προσπαθήσουμε να την κάνουμε λίγο καλύτερη από την προηγούμενη! Ας ξεκινήσουμε διαβάζοντας, κλείνοντας την τηλεόραση, αποκτώντας άποψη για το μέλλον της χώρας μας. Η γενιά η δική μου ήταν η αδιάφορη, η γενιά που δεν ασχολιόταν με την πολιτική, διότι ήταν πολυ "πασέ", έτσι κι αλλιώς, λέγαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κ τίποτα για να αλλάξουμε τα χάλια μας. Η σημερινή γενιά όμως, η γενιά που είδε την Ελλάδα να καίγεται, και καμιά μύτη να ανοίγει..η γενιά που είδε τα σκάνδαλα να είναι περισσότερα κι από τα δέντρα που μας έχουν απομείνει σε αυτή την κατακαημένη χώρα..η γενιά που δουλεύει 12άωρα και παίρνει τρεις κι εξήντα, η γενιά που την κοροιδεύουν τόσο απροκάλυπτα μέσα στα μούτρα της, ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ. Ξύπνησε. Και μαζί τους, ξυπνήσανε κι άλλοι πολλοί που κοιμόντουσαν.
Ώρα μας ήταν!

Ας ελπίσουμε, πολλά ποστάκια μετά, όταν θα φτάνουμε στο τέλος του 2009, κάτι να έχει αλλάξει προς το καλύτερο..Να έχουν πάει οι 300 σπίτια τους, και τη θέση τους να έχουν πάρει οι 700..Οι G700! :) Αμήν κ πότε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: