29 Ιαν 2009

Γράμμα στον Ήλιο..

Ήλιος (μυθολογία)
(αντιγράφω από το Wikipedia)..

"Στην πρώιμη Ελληνική μυθολογία ο Ήλιος ήταν προσωποποιημένος ως θεότητα, τον οποίο ο Όμηρος αντιστοιχεί στον ηλιακό Τιτάνα Υπερίωνα. Άλλες πηγές αναφέρουν πως ο Ήλιος είναι γιός του Υπερίωνα από την αδελφή του Θεία. Ο Ήλιος οδηγούσε το πύρινο άρμα του στον ουρανό. Έχει δύο αδελφές, την θεά του φεγγαριού Σελήνη και της θεά της αυγής Ηώ. Πολλοί πιστεύουν πως ο Απόλλων έγινε ο Ολύμπιος “ηλιακός θεός”, αλλά η θεωρία αυτή βασίζεται κυρίως σε υποθέσεις. "

Αγαπημένε μου Θεέ Ήλιε!
Πήρα το θάρρος να σου γράψω ένα γράμμα, διότι τώρα τελευταία σε σκέφτομαι πολύ, και αναρωτιόμουν αν όλα είναι καλά με την υγεία σου! Τί κάνουν οι αδερφές σου, η Σελήνη και η Ηώ? Και γι'αυτές ανησύχησα, έχω καιρό να τις δώ! Είστε όλοι καλά???

Πάει καιρός που έχετε να φανείτε στα ελβετικά τα μέρη. Ξέρεις ε, ο κόσμος εδώ σε αγαπάει και σε αναζητάει! Κάθε φορά που συζητάμε με κάποιον για τον καιρό, όλοι εκφράζουν την αμέριστη αγάπη που σου έχουν, με ένα παράπονο όμως ότι εσύ δεν τους αγαπάς και τόσο. Τους εξήγησα βέβαια, ότι την καρδιά σου την έχει κλέψει μία όμορφη, δροσερή και παιχνιδιάρα χώρα, η Ελλάδα. Ότι από την ώρα που την είδες την ερωτεύτηκες τρελά, κι έκτοτε δεν την αφήνεις από τα μάτια σου!! Αλλά κι εσύ βρε ήλιε, κράτα λίγο τα προσχήματα, καταλαβαίνεις τώρα.. Πέρνα κι από δω μια βόλτα, ίσα να σε δούνε λίγο κι αυτές οι ταλαίπωρες οι θαυμαστριές σου της κεντρικής Ευρώπης, ε? Τις προάλλες άκουσα την Ελβετία να ψιθυρίζει στη φίλη της τη Γερμανία ότι θα βρει τρόπο να εκδικηθεί την Ελλάδα. Δεν μπορεί, λέει, να σε κρατάει αποκλειστικά δικό της, πρέπει να σε μοιράζεται και με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Άσε δε που ο Χειμώνας έχει βαρεθεί τη γκρίνια των κεντροευρωπαϊκών χωρών, και για να γλιτώσει από δαύτες τους έχει ρίξει μία παγωνιά, να κλειστούν στα σπίτια τους και να μην τον πρήζουν άλλο πιά!! Έχει ξαμολήσει δε και τα παιδιά του τα σύννεφα, και έχουν καλύψει όλο τον ουρανό! Απελπισία σου λεω, και μπου μπου μπου όλη την ώρα συζητάνε, και δώστου το χιόνι και η βροχούλα! Έχουν αποθρασσυνθεί εντελώς!

Γι'αυτό σου λέω ήλιε μου, για το καλό της αγαπημένης σου της Ελλαδίτσας, άστη λίγο μόνη της, άσε και το Χειμώνα που τη γλυκοκοιτάει να πάει να της κάνει λίγη παρεούλα, και έλα κατά δω μια βόλτα! Τι λες? Να δεις, που μόλις αφήσεις για λίγο την Ελλαδίτσα σου, θα της λείψεις και θα σε θέλει ύστερα σαν τρελλή ξανά!! Όσο για την Ελβετία και τις φίλες της, αφού τις ξέρεις, δε σε θέλουν και για πολύ..Όταν τις αγκαλιάζεις με τις ακτίνες σου, κοκκινίζουν και γίνονται σαν τα πατζάρια! Λίγο, μια βόλτα πέρνα από εδώ, και ύστερα βουρ για καλοκαίρι στην Ελλαδίτσα!

Σκέψου καλέ μου ήλιε την πρότασή μου, και ανυπομονώ να σε ξαναδώ και πάλι! Α, και πες και στις αδερφές σου, κυρίως σε αυτή την γυριστρούλα τη Σελήνη που δεν μας καταδέχεται εδώ στα βόρεια, να περάσουν μια βόλτα κι από δω!!

Σας περιμένουμε!!!!!!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: