13 Φεβ 2009

Οταν χιονίζει...

Λατρεύω το χιόνι!! Μπορώ να κάθομαι με τις ώρες να το βλέπω να αγκαλιάζει τα δέντρα, να σκεπάζει τα αμάξια, να κάθεται πάνω στο σκουφάκι μου και να χορεύει καθώς ο αέρας το μετακινεί δεξιά κι αριστερά. Από τον Οκτώβριο άρχισε να ρίχνει τα πρώτα χιονάκια, και εγώ άρχισα να χαζοχαίρομαι. Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από το να ανοίγεις το παράθυρο το πρωί, και να τα βλέπεις όλα κάτασπρα!!

Στην πόλη μου λοιπόν, τον τελευταίο μήνα ο καιρός παίζει ένα υπέροχο παιχνίδι..Ξυπνάς το πρωί, όλα άσπρα. Βάζεις το κόκκινο σκουφάκι σου, το κασκολάκι σου, τις μποτίτσες σου τις αντιολισθητικές (αν κ γενικά δεν τις χρειάζεσαι, αφού τα πεζοδρόμια είναι πάντα καθαρά) και βγαίνεις έεεξω.Λατρεύω τον ήχο της "πατημασιάς" μέσα στο χιόνι, θυμίζει τόσο διακοπές, βουνό, χειμώωωνα!! Φτάνεις στη δουλειά σου, την ώρα που η χιονόπτωση έχει αρχίσει να δυναμώνει. Και χαζεύεις έξω και σκέφτεσαι "αχ και να μπορούσα να κάνω τώρα μία κοπάνα.."

Γύρω στο μεσημεράκι, κι ενώ εσύ έχεις ψιλοξεχάσει τί παίζει έξω με τον καιρό, καταφθάνει ο ήλιος για να σου κλείσει το μάτι. Όλα τα σύννεφα, ως δια μαγείας, εξαφανίζονται από τον ουρανό, και τη θέση τους παίρνει ένας λαμπερός ήλιος, ένας καταγάλανος ουρανός, και μία εικόνα που αξίζει όσο χίλιες λέξεις!..

Αυτό, σχεδόν κάθε μέρα, εδώ και 1-2 βδομάδες!
Απλά, υπέροχα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: