17 Αυγ 2009

Νάμαστε πάλι...!!!

Βρε βρε βρε, πώς περάσανε πάλι κι αυτές οι διακοπούλες?!
17 Αυγούστου λοιπόν, και πρώτη μέρα και πάλι στη δουλειά!!

Αχ, τι όμορφες που ήταν οι διακοπούλες μας, τι μαγευτική η Κρήτη και κυρίως, τι αξέχαστες εικόνες γεμίσανε τα μάτια και την καρδιά μας..εικόνες από βουνά και δάση, θάλασσες κι ακρογιαλιές, βαθύ γαλάζιο και σκούρο πράσινο, και παντού μα παντού το λαμπερό φως του ήλιου...μόνιμος σύντροφος αυτής της ξεχωριστής χώρας!

Ότι κι αν σας πω, θα είναι λίγο για να περιγράψει όσα βλέπει, γεύεται και αισθάνεται κανείς στην Κρήτη..εκεί που κάθεσαι στο ταβερνάκι και πίνεις το κρασάκι σου,τσουπ έρχεται ο σερβιτόρος με μια ρακί και κάθεται να πιει μαζί σου, να μάθει για σένα,να σου πει τις ιστορίες του και αν είναι λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία, να σου αφιερώσει κ καμιά μαντινάδα..

Το κέρασμα είναι "μαστ" όπου κι αν πας..την τσικουδιά, το καρπουζάκι, το μπωλ με τα σταφύλια ή το γλυκό δεν τα γλυτώνεις μετά το φαί! Εδώ έτσι είναι ο κανόνας..και το κέρασμα έρχεται από την καρδιά των ανθρώπων, το βλέπεις και στο βλέμμα τους άλλωστε όταν πλησιάζουν με την πιατέλα καρπουζιού στο τραπέζι και λένε "να κεράσουμε φρουτάκι?"...

Σκασμένος από το πολύ και ποιοτικό (!!!) φαΐ, ξαναξεκινάς για τις παραλίες...Θέλεις νερά γαλάζια σαν της πισίνας? τότε πάρε το δρόμο για τα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι ή πολλές παραλίες της νότιας Κρήτης..θέλεις λάουντζ καταστάσεις, μπιτσομπαράκια και χαβαλέ? Στη Γοργόνα να πας, στην Αγ.Μαρίνα!!! Σου αρέσουν τα..σκωτσέζικα ντους?! Εκεί που σκάει το ποτάμι, στο τέρμα της παραλίας της Γεωργιούπολης, θα καταλάβεις τι σημαίνει ζεστό/κρύο!! Ένα ποτάμι κατεβαίνει στη θάλασσα, και τα ρεύματά του μπλέκονται με εκείνα που κατεβάζει η θάλασσα του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να κολυμπάς πότε σε ζεστά κ πότε σε παγωμένα νερά! Μαγεία!!!

Άμα χορτάσεις κι επιθυμείς γλυκάκι, ξέρεις που να πας..Στη Κουκουβάγια, την πιο ζουμερή θέα της πόλης! Ονειρική θέα, ακόμη πιο ονειρικές γεύσεις!!! Αν δεν το δοκιμάσεις, χάνεις!

Τι άλλα να σου πω...έχω άπειρα ακόμα μαζεμένα στο μυαλό μου!!
Αρκετά για να μου κάνουν παρέα ολόκληρο το χειμώνα...!! Μα, για ποιό χειμώνα μιλάμε?
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ έχουμε ακόμα, στην καρδιά, στη φύση και στο μυαλό! Άντε να το χαρούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε!!!!!!!!

Σας φιλώ από την ηλιόλουστη Ζυρίχη, και εύχομαι να έχετε έναν υπέεεεροχο Αύγουστο!!! Πάντα τέτοια :)

Φιλιάαααααα

Τζόπι
Υ.Γ. Και μια εικόνα από το νέο μου χωριουδάκι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: