24 Αυγ 2010

Έχει πανσέληνο απόψε..

..και πολύ θα ήθελα να αράξω δίπλα σε μία θάλασσα, στα βραχάκια στα Αναφιώτικα ή απλώς στη βεράντα του σπιτιού, και να την απολαύσω.Να με κρατάς στην αγκαλιά σου, να λικνιζόμαστε δεξιά-αριστερά στο ρυθμό της βραδινής μουσικής, να πίνουμε κρασάκι ή μπυρίτσες, και τριγύρω οι φωνές των φίλων μας να γαργαλάνε τα αυτιά μας..

Έχει πανσέληνο απόψε, και θαθελα να βρίσκομαι εκεί λίγο έξω από το Ρέθυμνο, εκεί που πέρσυ πίναμε ουζάκι δίπλα στο κύμα, και νιώθαμε ένα ρεύμα να διαπερνάει το κορμί μας, όταν ξάφνου αντικρίζαμε μια κόκκινη μπάλα να ξεπροβάλει πίσω από τα πρώτα σπιτάκια της παλιάς πόλης..Χωρίς να βγάζουμε μιλιά, κοιτάζαμε μαγνητισμένοι αυτό το μοναδικό αριστούργημα της φύσης..

Έχει πανσέληνο απόψε, και θα μπορούσα να θυμηθώ αμέτρητες στιγμές, αξέχαστα μέρη, όπου είχαμε απολαύσει το περίφημο Αυγουστιάτικο φεγγάρι..Στην σκιά της ακρόπολης, στα βοτσαλάκια του Μαραθώνα, δίπλα στο κύμα, μέσα στην Αθήνα, στην Κρήτη, την Πελοπόννησο, παντού..

Το αγαπώ το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, κι ας με λένε ρομαντική! Μα πιο πολύ αγαπώ το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, που ξεπροβάλλει την επομένη της πανσελήνου!Τότε που πολλοί του ξεχνούν, τότε που οι παραλίες είναι λίγο πιο άδειες..τότε το φεγγαράκι βγαίνει κατακόκκινο, τεράστιο και μελαγχολικό, και αποχαιρετά το καλοκαίρι τόσο γλυκά..

Και πάντα οι στίχοι και η ταξιδιάρικη μελωδία αυτού του μοναδικού τραγουδιού, συντροφεύουν το κλείσιμο του καλοκαιριού...



Έχει πανσέληνο απόψε, κι είναι ωραία..

Δεν υπάρχουν σχόλια: