25 Αυγ 2010

Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο...

Βρήκαμε το ξενοδοχείο "Πέτρα και Φως" στο Ν.Οίτυλο της Μάνης τυχαία, μέσω ίντερνετ. Ψάχναμε για έναν ήρεμο και ξένοιαστο προορισμό για να περάσουμε 5 μέρες μετά τον 15Αύγουστο, και αφότου είχαμε ψάξει τα πάντα στην υπερεκτιμημένη Ιθάκη, στην Κεφαλλονιά, στη Δυτική Πελοπόννησο και στην περιοχή της Καρδαμύλης, πέσαμε κατά τύχη πάνω του.. Είχαμε περάσει από τα μέρη αυτά πριν από 3 χρόνια, και θυμόμασταν άγρια βουνά, ξερά, και βραχώδεις παραλίες.. Η Αρεόπολη, το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, μας είχε γοητεύσει από τότε, αλλά η ευρύτερη περιοχή γύρω της ερχόταν δεύτερη στην καρδιά μας, μετά από την "εκλεκτή", την Καρδαμύλη.

Βλέποντας το ξενοδοχείο και τα δωμάτια στο ίντερνετ, τόσο του "Πέτρα & Φώς" όσο και των περισσότερων καταλυμάτων ετούτης της περιοχής, μια αίσθηση ανεμελιάς γεννήθηκε στην καρδιά μας. Αυτός ο τόπος φαινόταν να έχει κάτι το ξεχωριστό.
Χωρίς πολλή σκέψη, κλείσαμε ένα δωμάτιο για 4 διανυκτερεύσεις..

Το πρώτο μέρος των διακοπών μας στην Πελοπόννησο μας βρήκε να ξεκινάμε από Αθήνα, και να κάνουμε ένα ωραίο ταξίδι με φίλους. Πρώτη στάση, Πάτρα! Η αδερφή μου επιμένει ότι είναι μία πολλή ιδιαίτερη και μοντέρνα πόλη, εγώ τη θεώρησα αρκετά busy, μποτιλιαρισμένη και ολίγον ασχημούλα. Έχει όλα τα προσόντα για να γίνει όμορφη και γραφική, έχει πέσει όμως κι αυτή στο τρυπάκι της Αθήνας, και έτσι έχει γεμίσει με άσχημες πολυκατοικίες, στενούς δρόμους και σταθμευμένα αμάξια σχεδόν παντού, και δεν σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις τη θάλασσα που την καταβρέχει όσο θα ήθελες.. Θα μου πεις, μεγάλο λιμάνι είναι, τι περιμένεις? Έχεις δίκιο.. Είναι και αυτοί οι φουκαράδες οι λαθρομετανάστες, που περιμένουν υπομονετικά κρυμμένοι σε στενάκια και σε χωράφια, μέχρι να σκαρφαλώσουν σε μία νταλίκα για να περάσουν στην Ιταλία, που τους βλέπεις και πονάει η ψυχή σου.. Τι τραβάει ένας άνθρωπος, για να πετύχει μία καλύτερη ζωή!

Στην Πάτρα είδαμε αγαπημένους φίλους, πήγαμε και για βαφτιστικά στο Αίγιο (να, το Αίγιο μου άρεσε! Εκεί στο κέντρο του με τους πεζόδρομους και τα καταστηματάκια, τα χαμηλά σπιτάκια και τους πετροστρωμένους δρόμους, ήταν τόσο όμορφα!), κάναμε βόλτες με την μπέμπα μας, ήπιαμε καφεδάκι στον πεζόδρομο στην Πάτρα (πολύ μου άρεσε που μαζί με το καφεδάκι, σου φέρνουν κ γλυκάκι να τσιμπήσεις!!), και γενικά περάσαμε τέλεια, με τα αγαπημένα μας κουμπαράκια!

Επόμενος σταθμός, Καλαμάτα. Η "παραλιακή" διαδρομή από την Πάτρα μέχρι το Καλό Νερό είχε πολλές εναλλαγές. Τεράστιοι κάμποι, μικρά και μεγάλα χωριά, δέντρα, θάλασσα, βουνά, ατελείωτες παραλίες, 60άρια όρια ταχύτητας σε κάθε διασταύρωση και..κάμερες παντού :) Φτάσαμε στην Καλαμάτα απογευματάκι, και κατευθυνθήκαμε απευθείας προς το ξενοδοχείο. Το "Φιλοξενία" ή "Φιλοξένια", πες το όπως θέλεις, είναι ένα παλιό αλλά πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο στο τέρμα της παραλίας της Καλαμάτας! Πανέμορφο!! Με την πισίνα του, την παραλία με το μπιτσομπαράκι από κάτω, το φοβερό πρωινό, και την απόλυτη χαλάρωση! 3 από τις 5 μέρες μας στην Καλαμάτα, τις περάσαμε στο ξενοδοχείο και την παραλία του! :) Αράζαμε με τις ώρες στις φοβερές ξαπλώστρες-ανάκλιντρα που είχε εκεί μπροστά (δωρεάν, να προσθέσω!!), και διαβάζαμε βιβλία κ περιοδικά, κάναμε βουτιές, και χαλαρώναμε! Σαν τους παππούδες είπες? Ε ναι, κάτι τέτοιο! Το χρειαζόμαστε κι εμείς οι νέοι πού κ πού αυτό το χαλάρωμα ξέρεις ;)

Τιπς στην περιοχή?
> Οι ταβερνούλες "Ξημέρωμα" και "Αγριλιά", η πρώτη για ψαράκι απογευματάκι μετά το μπάνιο, και η δεύτερη για φοβερά μαγειρευτά κ ψητά της ώρας.
> Τα μπαράκια στη Βέργα, για βραδινό ποτάκι
> Για γλυκά, στον Αθανασίου!! Εγγύηση :)
Επίσης, μην δοκιμάσεις να κατέβεις με αμάξι στην παραλία της καλαμάτας, βραδάκι του Αυγούστου! ΔΕΝ θα βρεις να παρκάρεις, και θα ταλαιπωρηθείς άδικα ψάχνοντας με τις ώρες! Κρίμα δεν είναι?

Τι να αποφύγεις?
> Τα δωμάτια "Amazing Views Apartments" στην Βέργα. Ά πα πα! Τρίχες στα σεντόνια, το υπόγειο δωμάτιο του γιου της οικογένειας παρέχεται ουσιαστικά ως δωμάτιο διαμονής ξένων (αυτό έλαχε τουλάχιστον στην αδερφή μου!), άσε που το βράδυ έχει πολλή φασαρία, εξαιτίας των μπαρ της περιοχής. Μακριά σου λέω!

Πού να μείνεις?
> Για κάτι οικονομικό αλλά εξαιρετικό, ρίξε μια ματιά στο Καμάρι Village (http://www.kamarivillage.gr/), ιδιαίτερα φιλόξενο και όμορφο, με φοβερή θέα!
> Για κάτι πιο τσιμπημένο αλλά που αξίζει τα αστεράκια του, τσέκαρε το Filoxenia Classical Hotels :)

Η Καλαμάτα εμένα μου άρεσε, νομίζω ότι οι άνθρωποι που μένουν εκεί περνάνε καλά στην πόλη τους, τους αρέσει, την φροντίζουν, κι αυτό φαίνεται :)

Το 2ο μέρος (και το καλύτερο!!) ακολουθεί σε επόμενο ποστάκι, μιας και μου φαίνεται ότι ήδη σε ζάλισα με την πολυλογία μου! Καλό απόγευμα!!! :)

Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: