14 Μαρ 2013

Μουσικούλα και φύγαμε..για να μη μας στρίψει!

Αγαπητέ αναγνώστη.
Αν δεν έχεις περάσει χειμώνα στην κεντρική Ευρώπη, δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό το ποστ. Όχι, δεν μπορείς, μην επιμένεις. Εκτός κι αν έχεις περάσει χειμώνα σε μέρος με χειρότερο καιρό, από αυτόν της κεντρικής Ευρώπης. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχει, αλλά I'll take your word for it αμα το λες εσύ.
Όπως προανέφερα σε προηγούμενο γκρινιάρικο ποστ, φέτος μας επισκέφθηκε ο ήλιος συνολικά 126 ώρες ΌΛΟ το χειμώνα. Πρόσεξε, μίλησα για ώρες, μην μπερδεύεσαι.
Μη σχολιάσουμε πόσες ώρες ηλιοφάνειας είχε η Αθηνούλα φέτος, όχι ας το αφήσουμε για λίγο έξω από την κουβέντα. Θέλω να σου μιλήσω για τις επιδράσεις που μπορεί να έχει η έλλειψη ηλίου στην ψυχολογία, την υγεία και τη διάθεση.

Picture this.

Ξυπνάς. Ανεβάζεις τις γρίλιες, και ένα δυνατό φως πλημμυρίζει το σπίτι, σε χαϊδεύει, σε ζεσταίνει, σου χαμογελά αισιόδοξα.

Και τώρα picture κι αυτό.

Ξυπνάς. Με πονοκέφαλο. Ανοίγεις τις γρίλιες, κι είναι σαν να μην τις άνοιξες. Έξω ένα γκρι, σαν να σου έχει πλακώσει την καρδιά, απλώνεται όπου κι αν κοιτάξεις. Να σημειωθεί ότι μένεις σε όροφο, και άρα έχεις ανοιχτή θέα μπροστά σου. Όμως όχι, όπου κι αν κοιτάξεις, ο ουρανός έχει ένα δαιμονισμένα ενιαίο γκρι χρωμα. Δε γαμ****, λες, ντύνεσαι άκεφα, πας γραφείο, και την ώρα που φτάνεις, αρχίζει να χιονίζει. Να σου θυμίσω στο σημείο αυτό, ότι τα περασμένα χιόνια, που είχαν ξεμείνει εδώ κι εκεί από τις αρχές του χρόνου, έλιωσαν πλήρως ΜΟΛΙΣ πριν από μια βδομάδα, όταν ο ήλιος άρχισε να σε ξεγελά. Πρόσεξε, ξεγελά είπα. Διότι σήμερα την κοπανησε και πάλι, και σε αφήνει να φας άλλη μια χιονόπτωση, μαζί με το γκρι της, μαζί με τη μουνταμάρα της, όλα μαζί.

Και τώρα πες μου.
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ?

Αν απάντησες "όχι", και θεώρησες την αντίδρασή μου υπερβολική, τότε μάλλον (σίγουρα) δεν έχεις ζήσει στην κεντρική Ευρώπη, και μην ακούω μπούρδες.

Γι'αυτό και γω, βρήκα το αντίδοτο. Μουσικούλα. Κλείνεις τα μάτια, και ονειρεύεσαι. Όχι ακρογιαλιές, θάλασσες, διακοπές και καφεδάκια..όχι..ΛΙΓΟ ΗΛΙΟ ονειρεύεσαι φιλε μου, αυτό και μόνο αυτό.

Πάρε ένα ωραίο τραγουδάκι που ακούω τελευταία, και μ'αρεσει! 



Και φυσικά, η απόλυτη λύση σε καθε μου πρόβλημα?
Ετοιμάζουμε ταξιδάκι. Ε ναι..Διότι τον καιρό δεν μπορώ να τον επηρεάσω (όχι, δεν έχω βρει ακόμα τον κόλπο να τον "ψεκάζω"), μπορώ όμως να κλείσω εισιτηριάκια, και να επιστρέψω για λίγες μέρες σε ένα μέρος που δεν κάνει κρύο, που ο ήλιος λάμπει, και που ΟΣΑ στραβά κι αν έχει, εγώ θεωρώ για ΠΑΝΤΑ σπίτι μου! :-)

Ετοιμάστε κόκκινα χαλιά, ΕΡΧΟΜΑΙ ΛΕΜΕ!!!!!

3 σχόλια:

Katerina είπε...

Βρε βρε!!Welcome back!!

Katerina είπε...

Βρε βρε!!Welcome back!!

T. είπε...

E nai loipon, i'm back!! :)