29 Νοε 2005

Ζήσε την κάθε στιγμή!..

...είναι το νέο μου σλόγκαν (καλά, απο παλιά ήταν, απλά τώρα έχει και ένα επιπλέον λόγο να είναι!)

"Make the most of Now!"

Μην αφήνεις τη στιγμή να περνάει και να χάνεται! Ζήσε το κάθε λεπτό, το κάθε δευτερόλεπτο, φόρα ένα χαμόγελο κάθε πρωί όταν ξυπνάς, κι όταν θα είσαι κολλημένη στην Κηφισίας, βάλε δυνατά το τραγούδι που σ'αρέσει κι άρχισε να τραγουδάς!

"Time goes by...so slowly..Time goes by...so slowly!"

Σε μια βδομάδα και μια μέρα, ξεκινώ!Μέχρι τότε, θα το διασκεδάσω!Ναι ναι, και η διπλωματική θα γίνει!Αλλά αυτές οι 7 μέρες που μου μένουν, θέλουν ενέργεια!

7 (κ' κάτι) μέρες * 24 ώρες * 60 λεπτά * 60 δευτερόλεπτα...

Για να κάνει κάποιος την πράξη και να μου πει, πόσες στιγμές μας κάνει αυτό?

Σήμερα, από τη χαρά μου, σταμάτησα και πήρα ένα κουτί γλυκάκια από τον Αγαπητό (για.. αυτούς που ξέρουν, μπορούν να φανταστούν τί γλυκάκια πήρα ;-Ρ ), έφτιαξα σουφλέ για τη φάμιλυ (συνταγή By kollitara, σούπερ βγήκε μικρή, thank u!!-γιάμι γιάμι), έκανα όλες τις νοικοκυροσύνες μου και άρχισα να νιώθω και πάλι working girl! Καλή μου αρχή!!!

24 Νοε 2005

Σαν...Πάρτυ!

..Σαν τις παλιές κολώνιες, που μπορεί να γερνάνε, αλλά ποτέ δε χάνουν την μοναδικότητά τους, έτσι και η μυρωδιά από τα παλιά τα πάρτυ παραμένει πάντα ζωντανή, όσα χρόνια κι αν περάσουν!Τί κι αν μεγαλώσαμε, κι αν γίναμε 24 παρά κάτι, κι αν πιάσαμε δουλειά (καλορίζικη, btw), κι αν (λέμε ότι) σοβαρευτήκαμε..
Την Παρασκευή, η κολλητάρα κάνει reunion πάρτυ!Και θά'ναι όλη η καλή κοινωνία εκεί!Θα δούμε κόσμο που έχουμε να δούμε χρόοοονια, θα γνωρίσουμε νέες φάτσες, θα γελάσουμε, θα θυμηθούμε τα παλιά, και, ποιός ξέρει, ίσως και να χορέψουμε και κάνα Blues!
Σαν κι εκείνες τις παλιές, καλές μέρες, που περίμενες να παίξει "το τραγούδι σου", και να έρθει "ο καλός σου" να σου ζητήσει να χορέψετε!Και αν ερχόταν, ένιωθες ότι δεν πάταγες στη γη, ότι πέταγες στα σύννεφα, καθώς η μελωδία του τραγουδιού σε ζάλιζε...
"Talk to me softly there is..something in your eyes
Don't hang your head in sorrow, and please don't cry.!"
Αξέχαστες στιγμές...

21 Νοε 2005

Σαν..χτες!

Έρχονται μερικές μέρες, που όλα σε γυρνάνε πίσω.Τα τραγούδια στο ραδιόφωνο, οι στίχοι, οι μελωδίες, μικρά πράγματα χωμένα πίσω πίσω σε ένα συρτάρι που ξαφνικά ξεπροβάλλουν μπροστά σου.
Και τότε το μυαλό γυρνάει πίσω, πολύ πίσω, σε αναμνήσεις από χρόνια που φαίνονται τόσο μακρινά, που ζουν όμως πάντα στην καρδιά...και είναι σαν να περιμένουν μία αφορμή για να ζωντανέψουν και πάλι.
Και υπάρχουν κάποιες άλλες μέρες στο χρόνο, που για τον α' ή το β' λόγο έχουν σημαδευτεί στο ημερολόγιο της ζωής. Και κάθε χρόνο, τιιιιν, χτυπούν και σου θυμίζουν τον λόγο που τις σημάδεψε!
Πριν από μερικά χρόνια, η συγκεκριμένη μέρα έβαλε τη σφραγίδα της στο ημερολόγιο της ζωής μου!Μου έδωσε μία "γερή" και μου άλλαξε πορεία!
Από τότε άλλαξα, έζησα, είδα τον κόσμο με άλλα μάτια!
Σήμερα, κοιτώντας πίσω στα χρόνια που ακολούθησαν εκείνης της μέρας, χαμογελώ! Μέσα από τις δυσκολίες ωριμάζεις, προχωράς, και μαθαίνεις πράγματα για τον ευατό σου που δεν ήξερες!
Μαθαίνεις να φεύγεις μέσα από την ομίχλη, το σύννεφο, να μπαίνεις σε ένα αεροπλάνο, να απομακρύνεσαι, και να βλέπεις τα προβλήματα από ψηλά!Μα πόσο μικρά φαίνονται, αλήθεια..!

18 Νοε 2005

Δυό μέρες μόνο..

..όσο μια βόλτα διαρκεί, για τόσο μόνο
όλη η ζωή μου αυτή η στιγμή,δυό μέρες μόνο!

Για τόσο μόνο,φως να γεμίζουν οι στιγμές..να λάμπουν μες στο χρόνο
Όλο το σώμα μου να ζει, για σένα μόνο
Δυό μέρες μόνο!..

Δυό μέρες μόνο, είναι αρκετές για να αλλάξουν τη ζωή σου για πάντα.
Έτσι απλά..!
Εκεί που δεν το περιμένεις, εκεί που όλα έχουν πάρει το δρόμο τους...
Αυτή είναι η ομορφιά της ζωής!Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τί σε περιμένει το ακριβώς επόμενο λεπτό..!

16 Νοε 2005

"Αν νιώσεις μόνος...

..και θελήσεις να κλάψεις,
Σκέψου εμένα, κι αμέσως θα χαμογελάσεις!"
(Για την ακρίβεια, σκέψου με με μασελάκια..!)
Εξαιρετικά αφιερωμένο σε σένα, που σήμερα ξύπνησες φορώντας μαύρα γυαλιά, και νιώθεις ότι το μαύρο σύννεφο του γκαντέμη που αιωρείται πάνω από το κεφαλάκι σου θα μείνει για πολύ ακόμη!Αμ δε!..
Το τραγουδάκι, μιλάει από μόνο του, για σένα!

What would you think if I sang out of tune,
Would you stand up and walk out on me.
Lend me your ears and I'll sing you a song,
And I'll try not to sing out of key.
Oh I get by with a little help from my friends,
Ummm I get high with a little help from my friends,
Ummm Going to try with a little help from my friends.

What do I do when my love is away.
(Does it worry you to be alone)
How do I feel by the end of the day
(Are you sad because you're on your own)
No, I get by with a little help from my friends,
Ummm I get high with a little help from my friends,
Ummm Going to try with a little help from my friends

Do you need anybody?I need somebody to love.
Could it be anybody?I want somebody to love.

Would you believe in a love at first sight,
Yes I'm certain that it happens all the time.
What do you see when you turn out the light,
I can't tell you, but I know it's mine.
Oh I get by with a little help from my friends,
Ummm I get high with a little help from my friends,
Oh I'm Going to try with a little help from my friends

Do you need anybody?I just need someone to love.
Could it be anybody?I want somebody to love.
Oh I get by with a little help from my friends,
Ummm Going to try with a little help from my friends
Oh I get high with a little help from my friends
Yes I get by with a little help from my friends,
With a little help from my friends!

Χαμογέλα, και το συννεφάκι θα φύγει, θα πάει να βρει ένα άλλο κεφαλάκι να ξαποστάσει, και πάλι θα δεις τον κόσμο μέσα από χρωματιστά γυαλάκια!
Και ετοιμάσου για πάρτυ στις 25, μην ξεχνιόμαστε!...
A.G.S.T 4 ever ;-)

9 Νοε 2005

Ένα post για σένα...!

...που μπαίνεις στο site μου, να δεις αν έχω γράψει τίποτις καινούργιο!Ναι ναι, σε σένα αναφέρομαι, που είτε δεν έχεις τί να κάνεις αυτή τη στιγμή και χαζεύεις τα Blogs γνωστών ή/και γνωστών των γνωστών, ή απλά πέρασες από 'δω να δείς τί κάνω! Και σε σένα, που ήρθες στο blogaki μου ενδεχομένως μέσω του blog κάποιου γνωστού μου (βλ. Κολλητάρα ), ή που απλά τυχαία πάτησες 2-3 κουμπάκια που σε οδήγησαν κατά δω!
Σε σας παιδιά, που περνάτε πού και πού από τα μέρη μας! Επειδή τις τελευταίες μέρες πνίγομαι σε δουλειά/διάβασμα και πολλά άλλα ενδιάμεσα, δεν προλαβαίνω να γράψω κατιτίς στο santoninoblogaki μου! Σήμερα είχα μια ωρίτσα ελεύθερη, και κάθησα και έψησα κουλουράκια (τύπου μπατόν σαλέ, με ούζο και τυρί), και έφτιαξα και ένα γλυκό με μπισκότα και κρέμα custard!Αν μπορούσα να σας κεράσω κατιτίς καθώς περνάτε από το blogaki μου, θα το έκανα..Λέτε να βάλω ένα μπολ με κουλουράκια εδώ από κάτω, να τσιμπάει όποιος πεινάει??

Χμμμ, νόστιμα, ε?
Όσοι θέλετε να τα δοκιμάσετε και στο "ρίαλ γουόρλντ", πείτε μου να σας στείλω μερικά:-)

3 Νοε 2005

Έξω βρέχει..

...και κλαίει η καρδιά μου!
Εφιάλτες..
..είναι όλα τα ονειρά μου!

Είχαμε γράψει κάποτε ένα σχετικό τραγουδάκι με μια παλιά καλή μου φίλη, τότε στα χρόνια τα μαθητικά, που βαριόμασταν να προσέξουμε στο μάθημα,και γράφαμε στιχάκια, ποιηματάκια και ενίοτε τραγουδάκια, έτσι για να κάνουμε τα σχολικά βιβλία πιο όμορφα,και ενδιαφέροντα!
Πώς αλλάζουν οι εποχές!..
Anyway, σήμερα το πρωί ξύπνησα και άκουγα τη βροχή να πέφτει στο τζάμι.Δεν σας κρύβω ότι μου άρεσε, έφτιαξα ένα ζεστό καφέ, και κουλουριάστηκα στο καναποκρέβατό μου να διαβάσω!Άκουσα μουσικούλα,διάβασα κάτι ανιαρά papers σχετικά με το Actor Network Theory,και τώρα...ο ήλιος βγήκε και πάλι!
Γι'αυτό μ'αρέσει η Ελλαδίτσα..Διότι πίσω από κάθε σύννεφο, κάθε δυσκολία, κάθε στεναχώρια, κρύβεται ένας λαμπερός ήλιος, έτοιμος να φωτίσει την καρδιά σου με φως, ζεστασιά κι ελπίδα!..