6 Οκτ 2006

Θα σε πάρω να φύγουμε...

"....πού στο διάολο να πάμε..Αφού φράγκο δεν έχουμε, ούτε καν για να φάμε!"...
χιχιχι! Πετυχημένη διασκευή, δε συμφωνείτε!?!?
Καλημερούδια σε όλο τον κόσμο!Τί κάνουμε, όλοι καλά? Παρασκευή σήμερα, γιούπι! Μας κάνει να ξεχνάμε για λίγο τα προβλήματα, να τα αφήνουμε όλα στην άκρη, και να οδεύουμε ολοταχώς για το Σαββατοκύριακο!
Διότι, ως γνωστόν, ο Έλληνας, ακόμα κι αν οι λογαριασμοί και τα δάνεια φτάνουν στο αμήν, το κοψιδάκι του και το κρασάκι του θα το τσακίσει την Κυριακή στην ταβέρνα!Εμ, αθάνατες ελληνικές αξίες!
Διάβαζα σήμερα πρωί-πρωί διάφορα blog-akia, άλλα αναφερόντουσαν στη μαγική αύξηση του ΑΕΠ, άλλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, άλλοι στο κυκλοφοριακό ( 4 χλμ/ώρα μέση ταχύτητα σε ώρες αιχμής, σε Αλεξάνδρας και Κηφισίας!!!), και γενικά υπήρχε ένα κλίμα σχολιασμού των θεμάτων που κατακλύζουν τα βραδινά δελτία ειδήσεων ( τα οποία πλέον, όποιος μπορεί να τα παρακολουθήσει ήρεμος, χωρίς να ανεβάσει πίεση 20, κλείνοντας συγχισμένος την Τ.V. είναι - για μένα- ήρωας!)..
Και πού κατέληξα διαβάζοντας την πρωινή μου blog-paper (από το newspaper!)? Χάρηκα! Χάρηκα που οι νέοι τα λένε έξω από τα δόντια, που παίρνουν θέση, που εκφράζουν τις απόψεις τους, και παλεύουν για το δίκιο τους. Χαίρομαι που ενώ κάποιοι προσπαθούν να μας κοιμήσουν και να μας βάλουν στο παιχνίδι τους, εμείς αρνούμαστε να κατεβάσουμε το κεφάλι και να αδιαφορήσουμε. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε ένα "pause" στη ροή της ιστορίας, να σταματήσουμε για λίγο τη νοοτροπία των παλιών και καλοβολεμένων, και να αρχίζαμε να παίρνουμε τον κόσμο στα χέρια μας. Όταν είμασταν μικροί, το πιστεύαμε.. 'Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο'...Ας μην το ξεχνάμε αυτό, κι ας κάνουμε ό,τι μπορούμε, στα απλά, τα καθημερινά μας, για να αλλάξουμε έστω και τον τρόπο που μας φέρονται οι συνάνθρωποί μας. Ας χαμογελάμε, ας σκεφτόμαστε, ας αντιδρούμε, ας έχουμε άποψη.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, σε αντίθεση με τους καλοβολεμένους, εμείς είμαστε ακόμα νέοι, με τη ζωή και τα όνειρα μπροστά μας. Και πρέπει να τα υποστηρίζουμε, με τον τρόπο μας, και με τα πιστεύω μας, μπας κι αυτός ο τόπος δει καμιά άσπρη μέρα!..

Άντε, ξύπνησε ο επαναστάτης σήμερα μέσα μου! :-) :-) :-)

1 σχόλιο:

Lego είπε...

Εμπρός σηκωθείτε, να βγούμε στους δρόμους
γυναίκες και άνδρες με όπλα στους ώμους
έρχομαι να συμπληρώσω :)