29 Ιουν 2007

Μια βροχή θα μας σώσει..

Πριν από λίγες μέρες έκανα ένα ποστάκι, με τίτλο "Ας φυσήξει ένας αέρας να σωθούμε"..
Δεν το εννοούσα όμως έτσι όπως εξελίχθηκε το αεράκι της χτεσινής ημέρας.
Ένα αεράκι,που μας πήρε και μας σήκωσε.
Που μας αφαίρεσε ακόμη περισσότερα χρόνια (ποιοτικής) ζωής..

Θα χορέψω το χορό της βροχής, να ανοίξουν οι ουρανοί, να βρέξει πολύ, και να πάρει μακριά του όλα τα κακά. Τα έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας.
Είχαμε την ωραιότερη χώρα - και περίλαμπρα την καταστρέψαμε.
Δεν την καταστρέφουμε - την καταστρέψαμε.Δεν υπάρχει δρόμος προς τα πίσω..

Και αναρωτιέμαι, να μπω σε ένα αεροπλάνο, και να φύγω μακριά?
Να αφήσω τα πάντα πίσω, και να πάω να βρω έναν τόπο πολιτισμένο, έναν τόπο που ο κόσμος θα νοιάζεται για το περιβάλλον του, για το συνάνθρωπό του, για το ευκόλως εννοούμενο..

Πού πάμε?Πώς μπορούμε να σταματήσουμε επιτέλους να κατρακυλάμε στην κατηφόρα? Αδιαφορώ παντελώς για τον κύριο κάτοχο της ευθύνης αυτής της τεράστιας οικολογικής καταστροφής. Και αδιαφορω διότι ξέρω πως δεν είναι ένας, δύο, ούτε καν τρεις..
Δεν είναι ο Πολύδωρας, δεν είναι ο κρατικός μηχανισμός, δεν είναι η αντιπολίτευση, δεν είναι κανένας δασοφύλακας..Είναι ο διάολος, που έχει μπει μέσα μας, και μας καταστρέφει αργά αργά...Όλους μας!
Ο διάολος, που αυτή τη στιγμή μας κοιτάει να αργοπεθαίνουμε και τη βρίσκει. Που μας κάνει αναίσθητους και αδιάφορους απέναντι σε αυτή την "κινηματογραφική" πυρκαγιά, την οποία θα έχουμε ξεχάσει μόλις φυσήξει λίγο ο αέρας, και πάρει τη στάχτη λίγο πιο κει...


Όλα αυτά τα ζωάκια που κάηκαν ζωντανά, όλα τα σπάνια δέντρα που μετατράπηκαν σε στάχτη, όλα αυτά, ΔΕ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΙΣΩ, όσες ευθύνες κι αν αποδωθούν.Αν δε βγάλουμε αυτό το διάολο απο μέσα μας, κάθε χρόνο θα κατευθυνόμαστε ολοένα και προς το χειρότερο.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ....!

Και πάρτε κανένα τηλέφωνο το Νώε, να σας κρατήσει μια θέση στην επόμενη κιβωτό. Διότι ο κόσμος έχει ήδη πλημμυρίσει από το άδικο, το κακό και το πονηρό...

21 Ιουν 2007

Να φυσήξει ένας αέρας να σωθούμε...

Σήμερα το πρωί, στο δρόμο μου για τη δουλειά, φεύγοντας από τον δροσερό (ακόμη) Αγ.Στέφανο για να πάω προς το Χαλάνδρι, άκουσα μία εκπομπή στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9
Θέμα συζήτησης, η μόλυνση του Αθηναϊκού αέρα.
"5 εκατομμύρια άνθρωποι αργοπεθαίνουν μέσα στην Αθήνα" φώναζε και ξαναφώναζε ο παραγωγός.
Μέσα στην Αθήνα κινούνται καθημερινά άπειρα αυτοκίνητα, μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους, νταλίκες, λεωφορεία, μηχανάκια, εκπέμποντας τόνους ανεξέλεγκτου καυσαερίου, που κανένας κρατικός φορέας δεν ελέγχει..
Μέσα στην Αθήνα στεγάζονται ένα σωρό βιομηχανίες, που εκπέμπουν χωρίς ίχνος οικολογικής συνείδησης τα αέριά τους στον αέρα που αναπνέουμε (και τα οποία - φυσικά - κανένας κρατικός φορέας δεν ελέγχει!)..
Μέσα στην Αθήνα έχουμε λιγότερους από 10 πνεύμονες οξυγόνου, τους οποίους αντί να προσπαθούμε να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού, τους περιφράζουμε, τους πετσοκόβουμε, και τους μετατρέπουμε σε βιλάρες ( τις οποίες πολλοί κρατικοί φορείς -εμμέσως πλην σαφώς -κατέχουν και υποστηρίζουν)

Μέσα στην Αθήνα (φυτο)ζ(ω)ούμε! Και όταν λέω πως φυτοζωούμε, εννοώ πως σιγά σιγά πνιγόμαστε, δηλητηριαζόμαστε, αλλοτριωνόμαστε.
Η μόλυνση πάει σύννεφο, και ΚΑΝΕΙΣ δεν κάνει τίποτα γι'αυτό! Κυβερνήσεις πάνε κι έρχονται σ'αυτή τη χώρα, και μαζί τους πηγαινοέρχονται οι υποσχέσεις, τα "θα", και η ανευθυνότητα.
Η αδιαφορία, για το πλέον πολύτιμο αγαθό της ζωής, το οξυγόνο!

Σ'αυτή τη χώρα, το μοναδικό θέμα που ενδιαφέρει τους ανεγκέφαλους που μας κυβερνάνε όσα χρόνια μπορώ να θυμηθώ εγώ τον εαυτό μου, είναι οι εκλογές!
Επιτέλους, ας ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που θα επιβάλλει εκλογές και αλλαγή της κάθε κυβέρνησης σε χρονικό διάστημα ενός έτους. Μπας και αρχίσουν ποτέ τους να ενδιαφέρονται όλοι τους για αυτόν τον τόπο, και όχι για τις τσέπες τους.
Μπας και αρχίσουν να ακολουθούν μία κοινή πολιτική, που θα στοχεύει στη βελτίωση της ζωής μας!

Δεν ασχολούμαι με την πολιτική,διότι θεωρώ πως υποτιμά τη νοημοσύνη μου.
Υποτιμά τη νοημοσύνη μου κάθε διεφθαρμένη πηγή εξουσίας, που προκειμένου να φάει καλά και να γεμίσεις τις τσέπες τις, με κοροϊδεύει πως τάχα θα φτιάξει κι αυτό τον κόσμο!

Sorry, but I don't bite it guys...!

19 Ιουν 2007

1 month to go!!!

19 Ιουλίου..
Πόσο μακριά, κι όμως πόσο κοντά!
Σήμερα το μυαλό μου ταξιδεύει. Φεύγει για το Αιγαίο, για τη Φολέγανδρο, για τα γκριζογάλανα νερά και τον καλοκαιρινό ήλιο..
Ακούω και την απίθανη μουσική του Yanni στο background, και είμαι έτοιμη να πετάαααξω για αλλού!

Αχ, θα μου λείψει η Σαντορινούλα φέτος......
Κι ας αποφάσισα από πεποίθηση να μην την επισκεφθώ, και να πάμε στη Φολέγανδρο instead.
Έλεγα πως το όνειρο που έζησα πέρσι δεν μπορεί να επαναληφθεί στον ίδιο βαθμό - είναι η πρώτη φορά λένε που σου μένει! Και από την άλλη, και τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά είναι πανέμορφα, και μάλλον πιο ξεκούραστα από τη Σαντορινούλα μου!
Στέλνω λοιπόν φέτος αντικαταστάτες στο πανέμορφο νησί μου..Η Κατερίνα και ο Χρήστος θα μας φέρουν Up-to-date φωτογραφίες και νέα, έτσι για να μη χανόμαστε!

Και του χρόνου, να μας έχει ο Θεός καλά, θα σου ξανάρθουμε!...

8 Ιουν 2007

Sail Away...

Θέλω να μπω σε ένα καράβι, και να φύυυυυυγω μακριά! Μακριά από την Αθήνα και την αδικαιολόγητη κίνησή τους, μακριά από τη δουλειά και τα παράλογα αιτήματα του καθενός, μακριά από όλους εκείνους που το παίζουν έξυπνοι, μόνο και μόνο για να κρύψουν τη βλακεία τους.
Θέλω να φύγω. Με πιάνει πού και πού αυτό το αίσθημα φυγής, και το καλοκαίρι ακόμη περισσότερο. Θέλω να ταξιδέψω στο Αιγαίο, να πάω σε ένα όμορφο νησί, και να ξεκουραστώ, να χαλαρώσω. Θα πάω φέτος για 4-5 μέρες στη Φολέγανδρο. "Μα καλά, 5 μέρες στη Φολέγανδρο τί θα κάνεις?" με ρωτάνε φίλοι."Θα ξεκουραστώ!" τους απαντώ. Οι ρυθμοί μου είναι αρκετά έντονοι σε καθημερινή βάση, με τη δουλειά να είναι μπόλικη, με την κίνηση στους δρόμους, με ένα σωρό υποχρεώσεις.
Φέτος το καλοκαίρι, θέλω πάνω απ'όλα να ξεκουραστώ. Να αράξω σε ένα παγκάκι, και να ατενίζω τη θάλασσα. Να βρίσκομαι στης αγάπης μου την αγκαλιά, και να χαλαρώνω.
Να διαβάζουμε τα βιβλιαράκια μας, και να αφήσουμε όλες τις σκωτούρες μακριά μας.

Νά γιατί θέλω να πάω σε ένα νησί μικρό, με 2-3 things-to-do-and-see!

Δε σας έχει τύχει να γυρίσετε κουρασμένοι από διακοπές, και να θέλετε άλλες τόσες μέρες για να ξεκουραστείτε? Ευχαριστώ πολύ, αλλά φέτος δεεεεεν θα πάρω!
Μωρέ, λέτε να γερνάω και να μην τό'χω πάρει χαμπάρι?

Μπα..Έτσι κι αλλιώς, φέτος το πρόγραμμα έχει Κυκλάδες, έχει Πελοπόννησο , και με λίγη τύχη (και...κομποδέματος) θα πάμε και στην Κύπρο!

Α καλά, δε θέλω να φαντάζομαι τον εαυτό μου το Σεπτέμβρη :-) :-)

Summer in Greece λοιπόν, here we come!
Να μαζέψετε οόοοοοοσο περισσότερο ήλιο μπορείτε :-)



5 Ιουν 2007

Αναδερ ντεη ατ δι οφις

Καλημέρα σας!
Πώς πάνε τα κέφια,φίλοι μου καλοί?
Εγώ σήμερα στη δουλειά κάνω γέλιο με 2 "Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα" (βλέπε ΟΥΦΟ!) που έχουν έρθει στο γραφείο, για να μας λύσουν ένα πρόβλημα που έχουμε με ένα serveraki!
Και αν το λύσουν ποτέ, εμένα να φτύσετε!
Μα, κατι φρούτα που κυκλοφορούν όμως σε αυτή την αγορά πληροφορικής.Και κάθεσαι και αναρωτιέσαι, πώς τους στέλνουν οι εταιρείες τους στον πελάτη, τάχα για να λύσουν κάποιο πρόβλημα? Καλά, το πτυχίο τους το πήραν κακείν-κακώς, εμείς τί φταίμε να τους λουζόμαστε όμως, μου λέτε?

Τέλος πάντων, ας όψεται που σήμερα έχω κέφια, και δεν τους δίνω και μεγάλη σημασία!
Back to work όμως τώρα,και θα τα πούμε αργότερα!