29 Ιαν 2009

Γράμμα στον Ήλιο..

Ήλιος (μυθολογία)
(αντιγράφω από το Wikipedia)..

"Στην πρώιμη Ελληνική μυθολογία ο Ήλιος ήταν προσωποποιημένος ως θεότητα, τον οποίο ο Όμηρος αντιστοιχεί στον ηλιακό Τιτάνα Υπερίωνα. Άλλες πηγές αναφέρουν πως ο Ήλιος είναι γιός του Υπερίωνα από την αδελφή του Θεία. Ο Ήλιος οδηγούσε το πύρινο άρμα του στον ουρανό. Έχει δύο αδελφές, την θεά του φεγγαριού Σελήνη και της θεά της αυγής Ηώ. Πολλοί πιστεύουν πως ο Απόλλων έγινε ο Ολύμπιος “ηλιακός θεός”, αλλά η θεωρία αυτή βασίζεται κυρίως σε υποθέσεις. "

Αγαπημένε μου Θεέ Ήλιε!
Πήρα το θάρρος να σου γράψω ένα γράμμα, διότι τώρα τελευταία σε σκέφτομαι πολύ, και αναρωτιόμουν αν όλα είναι καλά με την υγεία σου! Τί κάνουν οι αδερφές σου, η Σελήνη και η Ηώ? Και γι'αυτές ανησύχησα, έχω καιρό να τις δώ! Είστε όλοι καλά???

Πάει καιρός που έχετε να φανείτε στα ελβετικά τα μέρη. Ξέρεις ε, ο κόσμος εδώ σε αγαπάει και σε αναζητάει! Κάθε φορά που συζητάμε με κάποιον για τον καιρό, όλοι εκφράζουν την αμέριστη αγάπη που σου έχουν, με ένα παράπονο όμως ότι εσύ δεν τους αγαπάς και τόσο. Τους εξήγησα βέβαια, ότι την καρδιά σου την έχει κλέψει μία όμορφη, δροσερή και παιχνιδιάρα χώρα, η Ελλάδα. Ότι από την ώρα που την είδες την ερωτεύτηκες τρελά, κι έκτοτε δεν την αφήνεις από τα μάτια σου!! Αλλά κι εσύ βρε ήλιε, κράτα λίγο τα προσχήματα, καταλαβαίνεις τώρα.. Πέρνα κι από δω μια βόλτα, ίσα να σε δούνε λίγο κι αυτές οι ταλαίπωρες οι θαυμαστριές σου της κεντρικής Ευρώπης, ε? Τις προάλλες άκουσα την Ελβετία να ψιθυρίζει στη φίλη της τη Γερμανία ότι θα βρει τρόπο να εκδικηθεί την Ελλάδα. Δεν μπορεί, λέει, να σε κρατάει αποκλειστικά δικό της, πρέπει να σε μοιράζεται και με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Άσε δε που ο Χειμώνας έχει βαρεθεί τη γκρίνια των κεντροευρωπαϊκών χωρών, και για να γλιτώσει από δαύτες τους έχει ρίξει μία παγωνιά, να κλειστούν στα σπίτια τους και να μην τον πρήζουν άλλο πιά!! Έχει ξαμολήσει δε και τα παιδιά του τα σύννεφα, και έχουν καλύψει όλο τον ουρανό! Απελπισία σου λεω, και μπου μπου μπου όλη την ώρα συζητάνε, και δώστου το χιόνι και η βροχούλα! Έχουν αποθρασσυνθεί εντελώς!

Γι'αυτό σου λέω ήλιε μου, για το καλό της αγαπημένης σου της Ελλαδίτσας, άστη λίγο μόνη της, άσε και το Χειμώνα που τη γλυκοκοιτάει να πάει να της κάνει λίγη παρεούλα, και έλα κατά δω μια βόλτα! Τι λες? Να δεις, που μόλις αφήσεις για λίγο την Ελλαδίτσα σου, θα της λείψεις και θα σε θέλει ύστερα σαν τρελλή ξανά!! Όσο για την Ελβετία και τις φίλες της, αφού τις ξέρεις, δε σε θέλουν και για πολύ..Όταν τις αγκαλιάζεις με τις ακτίνες σου, κοκκινίζουν και γίνονται σαν τα πατζάρια! Λίγο, μια βόλτα πέρνα από εδώ, και ύστερα βουρ για καλοκαίρι στην Ελλαδίτσα!

Σκέψου καλέ μου ήλιε την πρότασή μου, και ανυπομονώ να σε ξαναδώ και πάλι! Α, και πες και στις αδερφές σου, κυρίως σε αυτή την γυριστρούλα τη Σελήνη που δεν μας καταδέχεται εδώ στα βόρεια, να περάσουν μια βόλτα κι από δω!!

Σας περιμένουμε!!!!!!! :)

28 Ιαν 2009

Gotta Be Somebody - Nickelback

Καλημερούδια σας!
Τί κάνετε, καλά? Με μουσική διάθεση επιστρέφω και πάλι σήμερα!!!
Πάρτε στίχους από το καινούργιο, δυνατό, υπέροχο τραγούδι των Nickelback!!!!

-----{{{-----@@@

This time, I wonder what it feels like
To find the one in this life, the one we all dream of
But dreams just aren't enough
So I'll be waiting for the real thing, I'll know it by the feeling
The moment when we're meeting, will play out like a scene
Straight off the silver screen

So I'll be holding my own breath, right up 'til the end
Until that moment when, I find the one that I'll spend forever with'

Cause nobody wants to be the last one there'
Cause everyone wants to feel like someone cares
Someone to love with my life in their hands
There's gotta be somebody for me like that'

Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they're not alone
There's somebody else that feels the same somewhere
There's gotta be somebody for me out there

Tonight, out on the street, out in the moonlight
And dammit this feels too right, it's just like déjà vu
Me standing here with you

So I'll be holding my own breath, could this be the end
Οs it that moment when, I find the one that I'll spend forever with'

Cause nobody wants to be the last one there'
Cause everyone wants to feel like someone cares
Someone to love with my life in their hands
There's gotta be somebody for me like that'

Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they're not alone
There's somebody else that feels the same somewhere
There's gotta be somebody for me out there

You can't give up, looking for a diamond in the rough
You never know, when it shows up, make sure you're holding on
'Cause it could be the one, the one you're waiting on'
[...]

@@@-----}}}-----

Το τραγούδι μπορείτε να το χτυπήσετε στο Γιου Τιουμπ, ή αν η εταιρειούλα σας δεν σας επιτρέπει, όπως και η δική μου, την πρόσβαση στη συγκεκριμένη, μπορείτε να βρείτε όλα τα τραγούδια από το νέο δίσκο των Νίκελμπαγκ στη σελίδα τους!!!

Υ.Γ. ΠΙΚΟ μου, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ!!!! Είπα να "κοκκινίσω" τους στίχους που μου θυμίζουν εμάς, αλλά κατέληξε όλο το τραγούδι κόκκινο!!!!

19 Ιαν 2009

Lost and insecure..You found me..

Μου έχει κολλήσει από την περασμένη βδομάδα. Πολύ μελωδικό τραγούδι, πολύ όμορφο πιάνο. Πόσο μου αρέσουν τα ροκ κομμάτια που έχουν πιάνο μέσα..Γεμίζει το τραγούδι μελωδία βρε αδερφέ! Πήγα κι εγώ που λέτε το προπερασμένο Σάββατο να παραγγείλω το πιανάκι μου. Ένα Yahama , μοντέλο Ρ-140. Ηλεκτρικό πιάνο φανταστείτε, από εκείνα που μπορείς να τους φορέσεις ακουστικούλια, και να κοπανιέσαι μέχρι το πρωί χωρίς να έρθει η αστυνομία να σε μαζέψει. Το δοκίμασα σε ένα κατάστημα εδώ στην πόλη, το εντόπισα σε πολύ καλύτερη τιμή σε ένα άλλο καταστηματάκι εδώ κοντά, κι όταν πήγα να το παραγγείλω, μου είπαν ότι έπρεπε να περιμέεενω..Και περιμένω που λέτε, και περιμένω..Και δεν το βλέπω να έρχεται το δικό μου!Οπότε κι εγώ τί να κάνω? Κάθομαι και ακούω τραγουδάκια που έχουν μέσα πιάνο, χαζεύω βίντεο κλιπ, χοροπηδάω σαν το χαζό παιδί κάθε φορά που πετυχαίνω κάπου ένα πιάνο με ουρά και πάει λέγοντας.

Το πιο καλό το άκουσα πριν από λίγο καιρό από ένα συνάδελφο και προϊστάμενό μου στη δουλειά..Συζητούσαμε για τη μουσική, κάπως το έφερε η κουβέντα ότι είμαι πιανίστρια μεγάλη και τρανή (ουυυυ), και του έλεγα ότι θα ήθελα πολύ να αγοράσω ένα πιάνο με ουρά, αλλά δεν έχω πού να το βάλω (και τα λεφτά για να το αγοράσω, συμπληρώνω, αλλά δεν του το είπα..μη νομίζει ο άνθρωπος ότι πάω γυρεύοντας αύξηση :Ρ). Και μου λέει "Να το φέρεις στην εταιρεία, έχουμε έναν κενό χώρο..κι όποτε θέλεις, να έρχεσαι από εδώ να παίζεις τα απογεύματα!" Ορίστε σας λέω, το λύσαμε και το θέμα του χώρου! Μία χορηγεία μας λείπει λοιπόν τώρα για ένα Steinway & Sons πιανάκι ( κάτι απλό, μικρό και πρακτικό όπως βλέπετε :P), και αρχίζουμε τα κονσέρτα!!!! Όσοι ενδιαφέρονται για μία χορηγεία που θα τους αλλάξει τη ζωή, παρακαλώ όπως αφήσουν ένα κόμεντ παρακάτω και θα εξετάσω την προτασή τους εκτενώς!!

Με αυτά και με αυτά, σήμερα Δευτέρα ο ήλιος λάααμπει, και τα μυαλά μας μόνο στο γραφείο δεν αφήνει. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύω κάπου μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης, και δε βλέπω την ώρα να πάω διακοπές. Ο πεινασμένος, για μία ακόμη φορά, καρβέλια ονειρεύεται! Τί κι αν είναι ακόμη Γενάρης (αμαν, ακόμη?? Ξου ξου, άντε καλέ μου Γενάρη, άντε να την κάνεις σιγά σιγά!!), τί κι αν έξω πέφτουν μύτες από το κρύο, η δική μου ταξιδιάρα καρδιά πετάει σε διακοπούλες και νησάκια!

Α, δε σας είπα και το άλλο..Πήγα τις προάλλες, τις προτέτοιες, τις προαυτές τέλος πάντων σε ένα βιβλιοπωλείο για να βρω ένα βιβλίο για τα "Σβίτσερ Ντιουτς".Προσπάθησα αγαπητέ μου να σου το μεταφέρω όσο πιο παραστατικά γίνεται, επειδή όμως δε με έπιασες, να σου πω ότι έψανα ένα βιβλίο για τα Schwyzer Dütsch!Αν τρώγεται? Όχι καλέ, γλώσσα είναι !Ελβετικά, ναιιι!! Ακούς εκεί αν τρώγεται.. Όχι μόνο δεν τρώγονται, σου κάθονται στο λάρυγγα και σε κάνουν να..γρυλίζεις! Ένα παράδειγμα : Θέλεις να πεις π.χ. "Καλημέρα!" όλο χαρά το πρωί. Ο Γερμανός θα έλεγε απλά "Guten Morgen", και θα ξεμπέρδευε. Ο Ελβετός όμως όοοχι, δεν αρκείται σε μία τόσο απλή καλημέρα! Σου λέει Guete Mörgi!!! Ναι ναι, αυτό προφέρεται κάτι σε "γκουαέτε Μουόργκα", όπου αυτό το "ργκα" θυμίζει σκύλο που βρυγχάται! Μεγάλη ιστορία σου λέω! Έψαχνα λοιπόν κι εγώ να βρω ένα βιβλίο για να αποκωδικοποιήσω τί μου λένε, να καταλαβαίνω βρε αδερφέ πότε με βρίζουν, όχι τίποτα άλλο! Και επειδή ένα βιβλίο που βρήκα είχε 90 φράγκα!!! (τί είναι ρε παιδιά, εγκυκλοπαίδεια?!?), άρχισα να χαζεύω για άλλα βιβλιαράκια..

Ψάχνοντας ψάχνοντας, έπεσα πάνω στο "The Secret" (κοινώς Das Geheimnis εδώ), και μου έκανε εντύπωση. Το είχε αναφέρει κάποια στιγμή ο φίλος Ηλίας, αλλά δεν είχα αξιωθεί να το διαβάσω. Έτσι, αγόρασα κι εγώ τη γερμανική του έκδοση, και άρχισα να διαβάζω ψάχνοντας να βρω το μυστικό!! Το μεγάλο μυστικό που θα με κάνει να γίνω πετυχημένη, πλούσια, και να μου χαρίσει και το πολυπόθητο Steinway & Sons που μου έχει κλέψει την καρδιά! Ένα πρόβλημα έχω μόνο βρε παιδιά, ένα φόβο..δεν καταλαβαίνω όλες τις λέξεις, και φοβάμαι μη χάσω το μεγάλο νόημα!!! Κι έτσι, σε κάθε άγνωστη λέξη, ψάχνω να βρω τι σημαίνει. Μην το κάνουμε και "χαλασμένο τηλέφωνο" το Μυστικό βρε παιδιά, και τελικά αντί για πετυχημένη, πλούσια και με ένα Steinway στο σαλόνι μου, στο μεγάλο σπίτι που θα έχω δίπλα στη θάλασσα, βρεθώ τελικά άνεργη, αποτυχημένη, με καμιά φυσαρμόνικα στο στόμα!!
Μεγάλη προσοχή σας λέω θέλει, μεγάλη!!

Συστήνω ανεπιφύλακτα το προαναφερθέν βιβλίο πάντως! Γιατί ? Για να το συζητήσουμε ντε μετά, να δω αν κατάλαβες αυτά που κατάλαβα κι εγώ! Μην ανησυχείς, δε θα σου κλέψω τις ιδέες..Θα ενώσουμε τις γνώσεις μας, και θα γίνουμε μεγάλοι και τρανοί!Ναι, αλήθεια σου λέω! Μα γιατί δε με πιστεύεις? Τς τς, δύσπιστε αναγνώστη! Όταν όμως εγώ εφαρμόσω Το Μυστικό, και θα χτίσω ένα όμορφο σπιτάκι πάνω στους βράχους, με θέα το Αιγαίο, θα τα πούμε μετά!!

Σας ζάλισα? Άντε, σας αφήνω..Πέρασε η ώρα, σε ένα μισαωράκι την κάνω για το σπίτι, να ψήσω μπιφτεκάκια νόστιμα για τον Πίκο μου!
ΦΙΛΑΚΙΑ και να χαμογελάς !!!!
Γιατί?

Γιατί η μέρα μεγαλώωωωωωωωωωωωωωνει!!!!!!

P.S. Το τραγούδι του τίτλου λέγεται "You found me", είναι των "The Fray", και πρέπει να το ακούσεις! :)

8 Ιαν 2009

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ :) :) :)

Κι αυτή τη χρονιάαα! Καλή χρονιά φίλοι μου καλοί!Καλό 2009, με υγεία (πάνω απ΄όλα!!), με αγάπη, με ευτυχισμένες και μοναδικές στιγμές, και με 1,2 ή και 3 βήματα πιο κοντά στα όνειρά σας!!

2009 λοιπόν! Ωραία χρονιά! Γιατί ωραία? Γιατί όχι? Θα μου πεις, το 2008 ήταν πιο δελεαστικό, πιο challenging, πιο ιδιαίτερο! Ε και? Ποιός σε εμποδίζει από το να κάνεις το 2009 ακόμη πιο μοναδικό?? Ναα..κάνεις ας πούμε ένα ταξίδι, που πάντα το ονειρευόσουν! Να προσπαθήσεις να γνωρίσεις λίγο καλύτερα π.χ. έναν φίλο σου ή έναν δικό σου άνθρωπο! Να αρχίσεις ένα νέο χόμπυ μήπως? Να μάθεις μία ξένη γλώσσα? Από στόχους και όνειρα, άλλο τίποτα! Διάθεση να έχουμε να γράφουμε μία ολόοοκληρη λίστα με όσα θα θέλαμε να κάνουμε τη χρονιά που απλόχερα μας προσφέρει 365 (παρά κάτι πλέον) μέρες!! Μην αφήσετε λοιπόν το 2009 να περάσει "έτσι απλά" κι αδιάφορα, δώστε του νόημα, κέφι, και αμέτρητες χαρούμενες στιγμές!!!

Εγώ λοιπόν που λέτε πάλι εδώ είμαι, στα ίδια μέρη, αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν όμως!!Μόλις χτες χαιρετήσαμε και τη Β. που είχε έρθει για επίσκεψηηη!!Πήγαμε στα βουνά, κάναμε τις πρώτες καταβάσεις μας για τη χρονιά αυτή, και πολύ το διασκεδάσαμε.-12 έδειξε το θερμόμετρο σε διάφορες φάσεις!Κι εδώ, στη Ζυριχούλα μας, το θερμόμετρο έχει κολλήσει εδώ και 3 βδομάδες υπό το μηδέν!!ΚΡΥΟ σας λέω :) Σκουφάκι, γαντάκια, κασκόλ, κ βουρ στην παγωνιά!:)

Εντωμεταξύ στο γραφείο γύρισε και ο συνάδελφος με το έμφραγμα, και τώρα έχουμε πλέον απαρτία!!!Πάλι καλά,διότι η δουλειά είναι με φούντες θα έλεγα :) ΘΕΛΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (καλά καλά δεν πέρασαν οι γιορτές, ναι ναι, κι όμως θέλω κιόλας διακοπούλες!!)
Μου έχουν κόψει και όλα τα access σε ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς οι κακοί οι άνθρωποι εδώ στην τράπεζα, κι έτσι κάθε μέρα βγαίνω στο ψάρεμα να βρω ποιός την έχει γλιτώσει. Για σήμερα, παρέα μου κάνει ο μελωδικός red fm :)

Έχουν μαζευτεί πολλά νέα, πολλές σκέψεις, πολλά που θέλω να γράψω κ δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Θέματα ζωής, θέματα ελληνικά μα και παγκόσμια, η επικαιρότητα μέσα από τα δικά μου μάτια..

Πόλεμος στην Παλαιστίνη..
Να σας παραπέμψω σε ένα πολύ καλό άρθρο για την κατάσταση στην Παλαιστίνη..
http://www.guardian.co.uk/world/2009/jan/07/gaza-israel-palestine
Καμιά φορά αναρωτιέμαι, αυτά τα τέρατα οι Ισραηλινοί, καρδιά δεν έχουν? Συνείδηση? Καλά, για Θεό μέσα τους, ούτε λόγος..Αυτοί ακόμη περιμένουν! Μήπως νομίζουν ότι είναι και οι ίδιοι Θεοί? Να μας το πουν να είναι,να ξέρουμε πού βρισκόμαστε και εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί. Ο πιο κακός, ο πιο πονηρός και ο πιο επικίνδυνος, κατά τη γνώμη μου, λαός επί γης..

Ανασχηματισμός..
Άλλαξε ο Μανωλιός, κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Μας δουλεύετε? Στο ποστάκι του Απος, θα βρείτε μία ωραία περιγραφή του όλου θέματος. Έγραψε!!

Μπάτσοι, Δολοφόνοι..
Παρακαλώ πολύ, όπως απομακρυνθεί ο όρος "Γουρούνια" από το συγκεκριμένο σλόγκαν. Άντε, διότι προβλέπω να πέφτουνε τα γουρούνια να μας φάνε με μηνύσεις, που τολμάμε να τα βάζουμε στην ίδια μοίρα με αυτά τα τέρατα.
Και ρωτάω, έχουμε Δημοκρατία? Όχι, θα μου πείτε, έχουμε Νέα Δημοκρατία.
Ευχαριστώ πολύ, με καλύψατε..
http://www.tvxs.gr/v2972

Διάβασα χτες βράδυ ένα άρθρο στην "Le Monde Diplomatique" που λαμβάνει κάθε μήνα ο Πίκος στο γραμματοκιβώτιό μας. Την άνοιξα εκεί που είχα ξαπλώσει, για να δω αν είχε κάποιο καλό θέμα. Και πέφτω πάνω σε έναν πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα Griots! Ναι, έχουμε και δικό μας όνομα πλέον..Υπέρτιτλος : "Bail outs for the banks, Bullets for the people". Όλο το ζουμί ήταν αυτός ο τίτλος. Περιέγραφε πώς στην Ελλάδα του 2009, οι νέοι για πρώτη φορά βλέπουν το μέλλον τους πολύ πιο μαύρο από το μέλλον που έβλεπαν κάποτε οι γονείς τους. Οι τράπεζες, οι μεγάλοι νταβατζήδες της Ελλάδας, μαζεύουν λίιιγο χρήμα ακόμη, η ψαλίδα ανοίγει ολοένα και περισσότερο, και ο κόσμος πεινάει. Η γενιά των 700 ευρώ είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι νέοι. Το πακετάκι των 28 δις. ευρώ, η πραγματικότητα που βιώνουν οι πλούσιοι.

Και η Ελλάδα μας, παλεύει να επιβιώσει! Ώρες ώρες νομίζεις πως έχει εναποθέσει πλέον όλες τις ελπίδες στους νέους. Να τα σπάσουν όλα, μπας και το αύριο γίνει λίγο καλύτερο. Μπας και δεν ακούσουμε άλλα ανέκδοτα τύπου "Αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά that's it! Είμαι τόσο χοντρομλκς που ούτε παραιτούμαι, ούτε καταδικάζω, τίποτα..Απλά αναλαμβάνω την ευθύνη!"
Τί να διδάξεις στο νέο, αναρωτιέμαι..Να του διδάξεις να κάνει του κεφαλιού του, και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του?Ή μάλλον, να τις αναλαμβάνει,αλλά απλά προφορικά?!?..

Ουυυφ...
Νέα χρονιά, και είπαμε..πρέπει να προσπαθήσουμε να την κάνουμε λίγο καλύτερη από την προηγούμενη! Ας ξεκινήσουμε διαβάζοντας, κλείνοντας την τηλεόραση, αποκτώντας άποψη για το μέλλον της χώρας μας. Η γενιά η δική μου ήταν η αδιάφορη, η γενιά που δεν ασχολιόταν με την πολιτική, διότι ήταν πολυ "πασέ", έτσι κι αλλιώς, λέγαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κ τίποτα για να αλλάξουμε τα χάλια μας. Η σημερινή γενιά όμως, η γενιά που είδε την Ελλάδα να καίγεται, και καμιά μύτη να ανοίγει..η γενιά που είδε τα σκάνδαλα να είναι περισσότερα κι από τα δέντρα που μας έχουν απομείνει σε αυτή την κατακαημένη χώρα..η γενιά που δουλεύει 12άωρα και παίρνει τρεις κι εξήντα, η γενιά που την κοροιδεύουν τόσο απροκάλυπτα μέσα στα μούτρα της, ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ. Ξύπνησε. Και μαζί τους, ξυπνήσανε κι άλλοι πολλοί που κοιμόντουσαν.
Ώρα μας ήταν!

Ας ελπίσουμε, πολλά ποστάκια μετά, όταν θα φτάνουμε στο τέλος του 2009, κάτι να έχει αλλάξει προς το καλύτερο..Να έχουν πάει οι 300 σπίτια τους, και τη θέση τους να έχουν πάρει οι 700..Οι G700! :) Αμήν κ πότε..